Πολιτική

Μητσοτάκης νεοφυείς επιχειρήσεις: Θα μειώσουμε το κόστος εργασίας

Μητσοτάκης νεοφυείς επιχειρήσεις: Θα μειώσουμε το κόστος εργασίας
Μητσοτάκης νεοφυείς επιχειρήσεις: Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να μειώσει το κόστος εργασίας. Θα δρομολογηθεί μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όπως είπε.
Μητσοτάκης νεοφυείς επιχειρήσεις: Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να μειώσει το κόστος εργασίας. Θα δρομολογηθεί μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας #ElevateGreece, που σκοπό έχει την ανάδειξη των startups επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Στην ομιλία του επεσήμανε την ανάγκη για κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου να μειωθεί το εργατικό κόστος και να βοηθηθούν οι νέες καινοτόμες επιχειρήσεις.

«Η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και η δρομολόγηση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών είναι δύο σημαντικά βήματα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ επεσήμανε το ρόλο της επένδυσης της Microsoft.

Σημεία από την παρέμβαση του πρωθυπουργού:

«Χρειάστηκε να περάσουμε από βαθιά κρίση για να επαναξιολογήσουμε προτεραιότητες και να ξεπηδήσει οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων που αποκτά σάρκα και οστά και καταφέρνει να έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Δεν είναι η δουλειά του κράτους να υποκαταστήσει την επιχειρηματικότητα, την ευρηματικότητα που βρίσκεται στο κέντρο της έννοιας της καινοτομίας.

Θα μπορούμε να έχουμε για πρώτη φορά στη διάθεσή μας ένα μητρώο επιχειρήσεων που θα πληρούν ένα βασικό τι συνιστά νεοφυής καινοτόμος επιχείρηση. Υπάρχουν πολλές τέτοιες επιχειρήσεις που πληρούν αυτά τα κριτήρια και μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο το οποίο θα έχει αξία και δύναμη μόνο αν αποκτήσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Χρηματοδοτικά εργαλεία για μισθοδοτικές ανάγκες

Το χρηματοδοτικό εργαλείο θα είναι επιπρόσθετο κίνητρο για επιχειρήσεις να θέλουν να ενταχθούν στο μητρώο για να καλύψουν ένα μέτρο των μισθοδοτικών τους αναγκών.

Έχουμε κάνει πολλά ως κυβέρνηση για να στηρίξουμε αυτό νέο οικοσύστημα καινοτομίας. Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της παγκόσμιας τεχνολογίας και παγκόσμιας καινοτομίας.

Ως κυβέρνηση κεντρικά έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να μειώσουμε συνολικά το κόστος εργασίας. Αφορά ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις εντάσεως γνώσης. Γιατί πολλές φορές άκουγα από νεοφυείς επιχειρήσεις ότι έχαναν ανθρώπους γιατί έφευγαν στο εξωτερικό. Η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και η δρομολόγηση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών είναι δύο σημαντικά βήματα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε.

Εμβληματική επένδυση η Microsoft

Θέλω να κλείσω κάνοντας μία αναφορά στην εμβληματική επένδυση την οποία ανακοίνωσε η microsoft με τελικό σκοπό να δημιουργήσει 3 data centers στη χώρα μας.

Επένδυση που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί όταν μια εταιρεία τέτοιας εμβέλειας επενδύει στην Ελλάδα σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη συνολική. Ένδειξη τι μπορεί να πετύχει η χώρα. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα σε όσα νέα παιδιά έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης και αρχίζουν να σκέφτονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Επειδή ποτέ κανείς δεν ξέρει μια νέα ιδέα που μπορεί να φτάσει, θυμήθηκα αυτή τη φωτογραφία, είναι της microsoft το 1978 μουσάτοι, απεριποίητοι με μία ερώτηση. Θα είχατε επενδύσει σε αυτή την ομάδα; Αυτοί που επένδυσαν έβγαλαν πολλά χρήματα.

Κανείς δεν εγγυάται την επιχειρηματική επιτυχία στα πρώτα βήματα μιας επιχείρησης. Ούτε είναι δουλειά της κυβέρνησης. Δουλειά όμως της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει το περιβάλλον, να χτίσει το οικοσύστημα. Εμείς δημιουργούμε την υποδομή, το θέατρο. Οι ηθοποιοί που θα παίξουν την παράσταση είστε εσείς».

Elevate Greece | Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Live | Εγκαινιάζουμε σήμερα το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας #ElevateGreece, που έχει σκοπό να αναδειχθούν οι startups στην Ελλάδα.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 13. Oktober 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments