Θέσεις Εργασίας

ΜΜΜ προσλήψεις: Προκηρύξεις για 655 προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ

ΜΜΜ προσλήψεις: Προκηρύξεις για 655 προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ
Έτοιμες είναι οι προκυρήξεις της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ για τις 655 προσλήψεις στα ΜΜΜ και ειδικότερα σε ΜΕΤΡΟ, Τραμ και ΟΑΣΑ, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα του υπουργείου Εργασίας.
Έτοιμες είναι οι προκυρήξεις της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ για τις 655 προσλήψεις στα ΜΜΜ και ειδικότερα σε ΜΕΤΡΟ, Τραμ και ΟΑΣΑ, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα του υπουργείου Εργασίας.

Το ΑΣΕΠ έχει ανάψει το πράσινο φως για τις προκηρύξεις που θα εκδόσουν απευθείας η ΣΤΑΣΥ για προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ και η ΟΣΥ για προσλήψεις στον ΟΑΣΑ. Οι προσλήψεις θα σπάσουν στα δύο με την ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ να τις εκδίδουν ξεχωριστά και η πρώτη προκήρυξη θα αφορά νέες μόνιμες προσλήψεις οδηγών συρμών και τεχνιτών για τα αμαξοστάσια και τα τρένα του Μετρό και η δεύτερη θα αφορά προσλήψεις μόνιμων οδηγών και τεχνιτών στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Ήδη το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε δύο αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται οι προσλήψεις που θα γίνουν από τις λίστες των προστατευομένων του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα με το πρώτο έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης και παρουσιάζει το Dikaiologitika.gr αποκαλύπτεται ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Α΄ 280) με την οποία εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πλήρωσης διακοσίων (200) θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι προσλήψεις της ΣΤΑΣΥ και η προκήρυξη που θα εκδόσει εκτός ΑΣΕΠ λόγω των fast track διαδικασιών για την κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού, θα αφορούν όπως προαναφέραμε το ΜΕΤΡΟ αλλά και το ΤΡΑΜ. Παράλληλα με δεύτερο έγγραφο προβλέπεται μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Α΄ 280), ότι εγκρίνεται η κίνηση διαδικασιών πλήρωσης τετρακοσίων πενήντα πέντε (455) θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην ΟΣΥ Α.Ε. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα δύο εγγραφα από τις λίστες προστατευομένων του ΟΑΕΔ θα προσληφθούν άτομα από τις παρακάτω ειδικότητες και κατηγορίες προστασίας:

Οι προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα γίνουν υπο την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά λόγω των αυξημένων αναγκών του Οργανισμού και την επιτακτική ανάγκη για στελέχωση του στο συγκοινωνιακό έργο κρίθηκε απαραίτητο, η Ανεξάρτητη Αρχή να μην εκδώσει την προκήρυξη παρά μόνον να επιβλέψει την διαδικασία. Να υπενθυμίσουμε ότι η δυνατότητα αυτή να εκδοθεί προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ είχε δοθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments