Πολιτική

Τσίπρας Κύπρος: «Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση του νησιού»

Τσίπρας Κύπρος: «Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση του νησιού»
Τσίπρας Κύπρος: Το μήνυμα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα.

Να συνεχιστεί η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για την επανένωση της Κύπρου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο σε tweet του για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για επανένωση του νησιού. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η προσήλωσή μας σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ και του πλαισίου Γκουτέρες πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε την ανάρτησή του:

Νίκη του Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα με τη στήριξη Ερντογάν:

Σημειώνεται πως ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων καθώς έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τατάρ ήταν ελαφρώς μπροστά με 50,97% στην καταμέτρηση των ψήφων που άρχισε μετά το κλείσιμο των καλπών, στις 18:00, για τον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών». Σύμφωνα με τη μέχρι τότε ροή αποτελεσμάτων από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», με καταμετρημένες τις 413 κάλπες από τις 738, ο Τατάρ λάμβανε 50,97% έναντι 49,03% του Μουσταφά Ακιντζί.

Μάλιστα, μέχρι τις εφτά το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου, δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο. Η τελική εικόνα αναμενόταν να διαφανεί γύρω στις οχτώ, κάτι που έγινε, με τον εκλεκτό της Άγκυρας να αναδεικνύεται τελικά νέος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως ο Ερσίν Τατάρ ανέλαβε τη θέση στην Κύπρο μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του Τουφάν Ερχουρμάν τον Μάιο του 2019. Είναι ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και πριν αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Γεννήθηκε το 1960 στη Λευκωσία. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ από όπου αποφοίτησε το 1982.

Αναφορικά με την πολιτική του δράση, από το 1982 μέχρι το 1986 ο Τατάρ εργάστηκε ως λογιστής στη PriceWaterhouse στην Αγγλία. Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε στην PollyPeck. Το 1991 μετακόμισε στην Άγκυρα, όπου εργάστηκε στην FMC Nurol Defence Industry Co. μέχρι το 1992. Από το 1992 έως το 2001 διετέλεσε οικονομικός διευθυντής του καναλιού ShowTV. Ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της τουρκοκυπριακής διασποράς στην Τουρκία και ήταν επικεφαλής του Τουρκοκυπριακού Πολιτιστικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης μεταξύ του 1997 και 2001. Μπήκε στην πολιτική το 2003, προσχωρώντας στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2009 και υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών υπό τον Ντερβίς Έρογλου μέχρι την ήττα του το 2013. Το 2015, ήταν υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΕΕ και έχασε. Το 2018, κέρδισε στις εκλογές για την αρχηγία του ΚΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments