Πολιτική

ΚΚΕ για αύξηση θητείας: «Μόνο προβλήματα θα φέρει στους φαντάρους και τις οικογένειές τους»

ΚΚΕ για αύξηση θητείας: «Μόνο προβλήματα θα φέρει στους φαντάρους και τις οικογένειές τους»
ΚΚΕ για αύξηση θητείας: Διαφωνεί με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης το Κομμουνιστικό Κόμμα. Πώς εξηγεί τη θέση του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) διαφωνεί με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Σε δική του ανακοίνωση εξηγεί: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την αύξηση της θητείας στο φόντο των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. Ισχυρίζεται ότι την εντάσσει μέσα στα μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων, που εξυπηρετούν τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ενώ συντηρεί δεκάδες αποστολές Ελλήνων στρατιωτικών εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών επιθετικών αποστολών, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας και του λαού. Επιπλέον, υιοθετεί απαράδεκτες θέσεις, καθορίζοντας ως “κόκκινη γραμμή” τα 6 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων, αφήνοντας περιθώρια και δίνοντας άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις του Ορούτς Ρέις.

Και όλα αυτά τη στιγμή που καταρρέει καθημερινά το αφήγημα της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχουν “ακουμπήσει” την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Γι΄ αυτό δεν πείθει κανέναν η κυβέρνηση με την αύξηση της θητείας, που μόνο προβλήματα θα φέρει στους φαντάρους και τις οικογένειές τους».

Τι ανέφερε για την αύξηση θητείας ο Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του επιβεβαίωσε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας που είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1 είπε: «Θα έχουμε ανακοινώσεις πολύ σύντομα. Θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε βάλει ένα τρίπτυχο, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Το ένα ήταν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Προχωράμε σε αυτά. Το δεύτερο, οι προσλήψεις μονίμων στελεχών.

Προχωράμε και σε αυτό. Και το τρίτο ήταν η αύξηση της θητείας. Εκεί υπήρχαν δύο ζητήματα. Το ένα ήταν, εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτική η θητεία από τα 18. Και το δεύτερο ήταν η αύξηση στους 12 μήνες της θητείας στον Στρατό Ξηράς. Το πρώτο είναι κάτι που δεν το συστήνει ούτε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, άρα αυτή τη στιγμή δεν συζητείται. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη θητεία. Όχι για αυτούς που υπηρετούν σήμερα. Δεν θα αφορά η αύξηση θητείας αυτούς που υπηρετούν σήμερα. Δεν θα αφορά την επόμενη ή τις επόμενες ΕΣΣΟ. Θα έχει ένα χρονικό διάστημα ικανό, ώστε να προγραμματίσει κάποιος το τι θα κάνει, ιδίως όσοι είναι εξ αναβολής. Να αναμένετε οριστικές ανακοινώσεις στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments