Τεχνολογία

iPhone 12 mini: Ο λόγος που θεωρείται το πιο ενδιαφέρον νέο μοντέλο της Apple – Πόσο αντέχει η μπαταρία του

iPhone 12 mini: Ο λόγος που θεωρείται το πιο ενδιαφέρον νέο μοντέλο της Apple – Πόσο αντέχει η μπαταρία του
iPhone 12 mini: Μπορεί να είναι η «αποκάλυψη» της Apple αλλά προβληματίζουν τα mAh που έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε χρήστης.

Το iPhone 12 mini είναι κατά πολλούς αναλυτές αλλά και χρήστες, το πιο ενδιαφέρον νέο μοντέλο της σειράς iPhone 12 που κυκλοφόρησε η Apple πριν από μερικές ημέρες.

Όχι μόνο είναι το πιο συμπαγές iPhone εδώ και χρόνια καθώς είναι ακόμη μικρότερο από το iPhone SE που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος αλλά το iPhone 12 mini δίνει στον χρήστη επίσης, όλες τις ίδιες δυνατότητες του κανονικού iPhone 12. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι το iPhone 12 mini διαθέτει οθόνη OLED 5,4 ιντσών, το νέο chipset A14 Bionic της Apple, συνδεσιμότητα 5G και πίσω κάμερα διπλού φακού οπλισμένη με την τελευταία τεχνολογική υπολογιστική τεχνολογία της Cupertino.

Σκέψεις των αναλυτών για το πόσο αντέχει η μπαταρία του

Έχει λοιπόν, όλα τα προνόμια και σε τιμή χαμηλότερη από το iPhone 12. Για αυτό και θεωρείται η «αποκάλυψη» της Apple ενώ είναι ιδανικό για μικρότερα χέρια. Αλλά αυτό το μικρότερο μέγεθος σημαίνει αυτόματα και μικρότερη μπαταρία και η έλλειψη αναφοράς σε αυτήν από την Apple ανησύχησε αρκετούς. Και σύμφωνα με πληροφορίες από το βραζιλιάνικο Tecnoblog το οποίο εντόπισε πιστοποιήσεις της Anatel (της Εθνικής Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών της Βραζιλίας), το iPhone 12 mini έρχεται με μπαταρία μόλις 2.227mAh.

Όμως, σε μία εποχή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε 4.000mAh σε ναυαρχίδες, είναι απορίας άξιο πώς θα ανταπεξέλθει μια συσκευή με σχεδόν τη μισή χωρητικότητα. Και αν σκεφτεί κανείς τη χρήση 5G το οποίο καταναλώνει όπως είναι αναμενόμενο, πολλή ενέργεια, μένει να φανεί αν η μικρότερη οθόνη και το βελτιστοποιημένο λογισμικό θα είναι αρκετά για να παραδώσει το iPhone 12 mini μία αξιοπρεπή διάρκεια μπαταρίας ή αν δεν αντέξει και «λυγίσει».

Πότε κυκλοφορεί και πόσο κοστίζει;

Πάντως, ως το φθηνότερο μεταξύ των καινούριων, αναβαθμισμένων συσκευών iPhone 12, το iPhone 12 mini μοιάζει σαν να μπορεί να είναι το πρώτο ανάμεσα στα καλύτερα μικρά τηλέφωνα. Αναμφίβολα θα παρέχει στην Apple έναν άμεσο ανταγωνιστή σε ναυαρχίδες προσανατολισμένες στην αξία, όπως το Samsung Galaxy S20 FE και το Google Pixel 5. Και σύμφωνα με ό,τι υποστηρίζει το tomsguide, το iPhone 12 mini έχει ημερομηνία κυκλοφορίας στις 13 Νοεμβρίου ξεκινώντας από τα 699 δολάρια, δηλαδή από τα 590 ευρώ περίπου. Σε αυτήν την τιμή, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 64 GB. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments