Πολιτική

ΥΠΕΞ για αμερικανικές εκλογές: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση»

ΥΠΕΞ για αμερικανικές εκλογές: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση»
ΥΠΕΞ για αμερικανικές εκλογές: Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, καθώς πήρε την Πολιτεία της Πενσιλβανία και εξασφάλισε 273 εκλέκτορες, γεγονός που τον χρίζει νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να στείλει συγχαρητήρια στον Μπάιντεν για την εκλογή του, τονίζοντας παράλληλα ότι θα εργαστεί με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για περαιτέρω ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την εξαιρετική εταιρική σχέση Ελλάδος- ΗΠΑ και να ενισχύουμε τους ελληνοαμερικανικούς δεσμούς».

Συγχαρητήρια και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Λίγο νωρίτερα είχε στείλει τα συγχαρητήριά του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα ενδυναμωθούν. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε πως «ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα ενδυναμωθούν». Το συγχαρητήριο tweet του:

Ο Τζο Μπάιντεν κλείδωσε την νίκη μετά από ένα θρίλερ καταμέτρησης για τέσσερις μέρες κερδίζοντας την πλειοψηφία στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Στο πρώτο μήνυμά του μετά την εκλογή του έγραψε στα social media: «Αμερική, είναι τιμή μου που με επέλεξες να ηγηθώ της μεγάλης αυτής χώρας. Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: «Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς – είτε με ψήφισαν είτε όχι. Θα κρατήσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments