Πολιτική

Μητσοτάκης Βουλή: Ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πανδημία

Μητσοτάκης Βουλή: Ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πανδημία
Μητσοτάκης Βουλή: Ο πρωθυπουργός ενημερώνει σήμερα τη Βουλή για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Στη Βουλή στρέφεται το ενδιαφέρον σήμερα, καθώς στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ενημερώσει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τη συζήτηση, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, θα ανοίξει λίγο μετά τις 11:00 πμ, ο κ. Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου.

Ακολούθως, θα απαντήσει ο πρωθυπουργός και θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος από αυτόν που ορίζεται. Τέλος υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.

Tι αναμένεται να πουν Μητσοτάκης – Τσίπρας:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση σε μια ακόμα κρίσιμη στιγμή αποφασίζει να θέσει την ασφάλεια και υγεία των πολιτών ως πρώτη προτεραιότητα ενώ θα απαριθμήσει τα μέτρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αύξηση κλινών ΜΕΘ και προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και στήριξης της οικονομίας και του κόσμου της εργασίας. Επίσης, θα απευθυνθεί ξανά στους πολίτες τονίζοντας την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Από την άλλη πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην αίθουσα του κοινοβουλίου με σκοπό να επαναλάβει ότι μοναδικός υπεύθυνος για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι ο εφησυχασμός που επέδειξε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το καλοκαίρι και μετά κάνοντας λόγο για «εγκληματικές πολιτικές ευθύνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments