Διεθνή

Lockdown ΗΠΑ: Τι εξετάζει η ομάδα του Τζο Μπάιντεν

Lockdown ΗΠΑ: Τι εξετάζει η ομάδα του Τζο Μπάιντεν
Lockdown ΗΠΑ: τη Νέα Υόρκη από σήμερα τα εστιατόρια θα κλείνουν νωρίτερα, στις 10 το βράδυ. Στα δημόσια σχολεία του Ντιτρόιτ οι μαθητές θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Την ώρα που πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ θέτουν εκ νέου περιορισμούς για να αναχαιτίσουν την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων με Covid-19, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επιβολή πανεθνικού lockdown τον επόμενο χρόνο.

Την Πέμπτη, η δήμαρχος του Σικάγο προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να μην δέχονται επισκέψεις για 30 ημέρες, ακόμη και στη Γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου. Στη Νέα Υόρκη από σήμερα τα εστιατόρια θα κλείνουν νωρίτερα, στις 10 το βράδυ. Στα δημόσια σχολεία του Ντιτρόιτ οι μαθητές θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Κάποια μορφή αυτού του πάτσγουορκ μέτρων ενδέχεται να συνεχιστεί και μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου. «Δεν βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι πρέπει να κλείσει όλη η χώρα», δήλωσε ο Δρ Βιβέκ Μέρθι, ο επικεφαλής της ομάδας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο μια σειρά περιορισμών που θα εφαρμόζονται ή θα αίρονται ανάλογα με το πόσο άσχημα εξαπλώνεται (η πανδημία) σε μια συγκεκριμένη περιοχή», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Η αύξηση των μολύνσεων ανησυχεί τους αξιωματούχους παντού στις ΗΠΑ, όπου καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 100.000 κρούσματα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 13 Πολιτείες, κυρίως στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, όπως στη Μινεσότα, το Μίσιγκαν, το Ιλινόι και την Αϊόβα.

Ποιες χώρες χτυπά περισσότερο η πανδημία

Περισσότεροι από 10.000 νέοι θάνατοι που συνδέονται με τον κοροναϊό καταγράφηκαν παγκοσμίως τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς η Ευρώπη και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα νέο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Εξαιρουμένων των διορθώσεων και των ενημερωμένων απολογισμών που ανακοινώθηκαν από κράτη και εδάφη, είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας που ξεπερνιέται σε 24 ώρες το φράγμα των 10.000 επιβεβαιωμένων θανάτων.

Σχεδόν οι μισοί στην Ευρώπη

Σχεδόν οι μισοί (4.961) από τους 10.010 θανάτους καταγράφηκαν στην Ευρώπη, 1.868 στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, και 1.330 άλλοι ΗΠΑ, στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Κατά τις τελευταίες επτά ημέρες, 18 χώρες, εκ των οποίων 11 στην Ευρώπη, κατέγραψαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 100 θανάτους ημερησίως. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους είναι οι ΗΠΑ (1.038 κατά μέσο όρο καθημερινά), η Ινδία (566) και η Γαλλία (552).

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων

Η Ευρώπη είναι η περιοχή που καταγράφει για αρκετές εβδομάδες τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων. Τις τελευταίες επτά ημέρες, περισσότεροι από 4.000 θάνατοι από την Covid-19 επιβεβαιώνονταν καθημερινά στις 52 χώρες της περιοχής, ποσοστό 25% υψηλότερο από αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.

Μεταξύ των χωρών με περισσότερους από 700 θανάτους σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε περισσότερο στην Ιταλία με 3.189 θανάτους τις τελευταίες επτά ημέρες έναντι 1.859 την προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση 72%. Ακολουθεί η Γερμανία (955, +52%), η Πολωνία (2.330, +43%), η Γαλλία (3.861, +34%) και το Βέλγιο (1.435, +32%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments