Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού να υπάρχει κομματική αντιπαράθεση

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού να υπάρχει κομματική αντιπαράθεση
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα», είναι το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών.

Την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας λόγω του κορωνοϊού και τις συνέπειες- κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές- της επιδημίας σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Όπως προέταξε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89, επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθούν τα μέτρα για όσο επιβάλλεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Και συμπλήρωσε το εξής: «Ως πολίτης, και το υπογραμμίζω αυτό, θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα». Αυτό σχολίασε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα».

Όταν ρωτήθηκε για τη συμβολή της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει αναδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό, ως πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του εμβληματικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την Αυτοδιοίκηση, τη χαρακτήρισε τεράστια, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει την αυτοδιοίκηση» και θύμισε ότι οι έκτακτες επιχορηγήσεις στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ο κος Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας έμφαση σε αυτήν του ΑΣΕΠ, στην οποία καθιερώνονται οι γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις για την πρόσληψη στο Δημόσιο.

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνέντευξη, αλλά γραπτές εξετάσεις για τις γνώσεις κάθε εξεταζομένου και τις επαγγελματικές δεξιότητές του. Υπενθύμισε ότι έχει γίνει διάλογος με τα κόμματα πριν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο και τόνισε ότι ο διάλογος αυτός συνεχίζεται, διότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη γνώμη της κοινωνίας, αφού η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο που θα έχει χρονική συνέχεια.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments