Οικονομία

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αυτά τα οικονομικά βοηθήματα καταβάλλονται σήμερα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αυτά τα οικονομικά βοηθήματα καταβάλλονται σήμερα
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ημέρα πληρωμών είναι η σημερινή για τον ΟΠΕΚΑ, με τους πολίτες να βλέπουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που δικαιούνται.

Τα επιδόματα και τις παροχές τους θα δουν σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ. Μεταξύ άλλων καταβάλλονται το επίδομα στέγασης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Αναλυτικά:

  • Η πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού Α21,
  • το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
  • το επίδομα στέγασης,
  • το επίδομα γέννησης,
  • τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία,
  • το επίδομα στεγαστικής συνδρομής,
  • το επίδομα ομογενών,
  • το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων,
  • η σύνταξη ανασφαλίστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982),
  • η συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019 και
  • η συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού” Ν. 4714/2020 ( Πρόγραμμα Γέφυρα).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, και για την πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος. Τέλος, σήμερα, λήγει η προθεσμία αιτήσεων στο «myBusinessSupport» για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙΙ, που αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και αγρότες.  Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

Την ίδια στιγμή η παράταση της καραντίνας και μέσα στον Δεκέμβρη πρόκειται να οδηγήσει σε επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μελετάται η πιθανότητα να δοθεί μικρή παράταση στην διάρκεια υποβολής αιτήσεων για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως συνέβη και στους προηγούμενους κύκλους.

Σύμφωνα με τo naftemporiki.gr, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου περισσότερες από 380.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες είχαν υποβάλει αιτήσεις στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» για περίπου 1,9 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα περισσότερες από 320.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει 1,53 δισ. ευρώ. Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την άντληση ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής συμβάλλει παράλληλα και στη διατήρηση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας καθώς όταν μια επιχείρηση λαμβάνει την οικονομική ενίσχυση δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις έως το τέλος Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο επόμενος κύκλος πιθανόν ξεκινήσει τον Ιανουάριο καθώς θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία του Δεκεμβρίου. Μάλιστα επεσήμανε ότι και στον επόμενο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής θα προβλέπεται ότι το 50% της ενίσχυσης που θα ληφθεί δεν θα επιστραφεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments