Πολιτική

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Άδικα και αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Άδικα και αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ
Χαρδαλιάς ενημέρωση: Τι ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή ενημέρωση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στις 18 «κόκκινες» περιοχές της χώρας, ενώ ακολούθως ανέφερε πως θέλει και ο ίδιος να αναφερθεί στο ζήτημα για τον ΕΟΔΥ. «Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας τα θεωρούμε άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλές καταγραφές υπάρχουν ούτε τίποτα. Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν σοβαρότητα».

Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες περί έντασης μεταξύ του ίδιου και του κ. Αρκουμανέα. «Υπάρχει το κοινό άγχος να προλάβουμε τα πάντα και παντού σε όλη τη χώρα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονες και οι συνεργάτες του είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Συνεχίζουμε τον αγώνα αγνοώντας τα δημοσιεύματα που θέλουν να δημιουργήσουν δυσπιστία στους πολίτες, προφανώς με πολιτική στόχευση».

Δείτε όλη την ενημέρωση:

Αρκουμανέας: Κακόβουλα και απαράδεκτα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ

Προηγουμένως, τον λόγο πήρε ο κ. Αρκουμανέας ο οποίος τόνισε: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί θεωρώ απαράδεκτα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των εκατοντάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων. Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το εθνικό μητρώο COVID που λειτουργεί από το Μάρτιο.

Καθημερινά τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομείο, όλα καταχωρούν τα κρούσματα με έναν τρόπο. Και αυτά αναλύονται από τους επιστήμονες ώστε κάθε ημέρα στις 6:00 να έχουμε την ενημέρωση. Επίσης, επειδή διάβασα για κάποιες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες: Φαντάζομαι πως αυτοί που τα έχουν γράψει εννοούν τη σύμβαση της 2ας Ιουνίου, που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια και αφορά τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, τις ΚΟΜΥ. Και οι ΚΟΜΥ καταγράφουν τα κρούσματα στο ένα και μοναδικό μητρώο ασθενών. (…) Τα δημοσιεύματα αυτά βλάπτουν την εθνική προσπάθεια», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία “σκιά” στην καταγραφή και παρουσίαση -καθημερινά- των στοιχείων για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments