Πολιτική

Γεραπετρίτης για εμβολιασμό: «θα είναι οικειοθελής, θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού»

Γεραπετρίτης για εμβολιασμό: «θα είναι οικειοθελής, θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού»
Γεραπετρίτης για εμβολιασμό: «Δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στον εμβολιασμό, που θα είναι οικειοθελής, και στο πότε αναμένονται τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως σημείωσε “εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη παρτίδα των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας” και διευκρίνισε:«μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου».

«Σύντομα ελπίζουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού» συμπλήρωσε μιλώντας στο Mega και τόνισε ότι θα έχουν προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά του εμβολίου, αλλά και στο ζήτημα των σημείων εμβολιασμού. Όπως είπε ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής: «Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Οικειοθελής ο εμβολιασμός. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Να πάμε στο εμβόλιο, όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ΄αυτού».

Σε ότι αφορά τους υγειονομικούς και το γεγονός του ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής, ο όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να εμβολιάζεται κάποιος. Μάλιστα, είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο αλλά και εν γένει το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα εμβολιαστεί από τους πρώτους.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα εμβολιαστεί από τους πρώτους. Το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστεί, όχι μόνο γιατί είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του κράτους να διασφαλίζεται η υγεία όσων είναι σε κρίσιμες θέσεις, αλλά και για να δοθεί ένα υπόδειγμα προς του πολίτες» υπογράμμισε και ενημέρωσε πως οποιοσδήποτε εμβολιάζεται θα λαμβάνει βεβαίωση εμβολιασμού, τόσο για να αποφεύγονται οι διπλοεμβολιασμοί όσο και «για να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς να υφίσταται τη διαδικασία του τεστ».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στην ελληνική ομάδα επιστημόνων που έφτιαξαν έναν γρήγορο τέστ κορωνοϊού. «Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παράγουμε και δικά μας τεστ. Αυτό θα δημιουργήσει μια δυνατότητα για να κάνουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τεστ στον πληθυσμό» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments