Πολιτική

Εκτάκτως σε ΜΕΘ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Εκτάκτως σε ΜΕΘ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος
Λεωνίδας Γρηγοράκος: Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο πρώην υφυπουργός Υγείας επί ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος εισήχθη το πρωί της Πέμπτης (17/12) στο «Σωτηρία». Οι γιατροί χαρακτηρίζουν, μεν, την κατάσταση του καλή, ωστόσο έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή και νοσηλεία του στο νοσοκομείο, φοβούμενοι τυχόν επιπλοκές.

Λίγα λόγια για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο

  • Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953.
  • Οικογενειακή Κατάσταση: Σύζυγός του είναι η Σοφία Ανδριτσοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Νάγια και τη Μαρκέλλα.
  • Επάγγελμα: Ιατρός Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Σπουδές: Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Κατά τα έτη 1984-1986 μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α.
  • Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο έχει εκλεγεί Βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004 και το 2007, το 2009, το Μάιο 2012 και τον Ιούνιο 2012. Από την 18 Μαΐου 2012 εκλέχτηκε ως Ε΄ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων.

Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και συμμετέχει στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας της Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Είναι Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Ιορδανίας και μέλος των Ομάδων Φιλίας της Αυστρίας και της Ελβετίας

Eντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας – Εντατικολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας. Έχει εργαστεί σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Ε.Σ.Υ., έχει διατελέσει σύμβουλος Υπουργείων, καθώς και μέλος των Δ.Σ. της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νοσηλευτικών Σπουδών.

Την τριετία 1981-1983 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΚΑΒ, το 1987-1989 Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου «Ελπίς», το 1989-1993 Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία», το 1993-1994 Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και το 1995-1996 Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΕΝΓΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕΣΥ και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία ιατρικού περιεχομένου, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει κάνει ισάριθμές ομιλίες – παρουσιάσεις σε εγχώρια και διεθνή Συνέδρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments