Πολιτική

Στέλιος Πέτσας σχολεία: Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία – Προσανατολισμός για 8 Γενάρη

Στέλιος Πέτσας σχολεία: Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία – Προσανατολισμός για 8 Γενάρη
Στέλιος Πέτσας σχολεία: Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Γενάρη, αν συνεχίσει η πτωτική τάση στα κρούσματα.

Σταθερά προσανατολισμένη φαίνεται η κυβέρνηση στην επαναλειτουργία των σχολείων στις 8 Γενάρη, μετά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Ήδη την πρόθεση αυτή έχει εκφράσει αρκετές φορές μέχρι τώρα η Νίκη Κεραμέως. Η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις εισηγήσεις των ειδικών και της εκτίμησης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε»

Αναφορικά με τα σχολεία χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου ως πιθανό, σημειώνοντας πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Την ίδια στιγμή για το ίδιο θέμα έχουν τοποθετηθεί τόσο ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης όσο και ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Και οι δύο επιστήμονες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, με τον καθηγητή Σαρηγιάννη, να τοποθετείται αρνητικά στο ενδεχόμενο αυτό με τα 800 κρούσματα την ημέρα.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Οι επόμενοι δύο μήνες είναι δύσκολοι

Σε μεγάλα κέντρα όπως η Αττική πρόκειται να αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο καθηγητής σε δηλώσεις του στο Open, ενώ εκτίμησε ότι γύρω στις 7 Ιανουαρίου, τα κρούσματα θα κινηθούν κοντά στα 800.

Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο, υποστήριξε ότι θα είναι πρόωρο τα άνοιγμα των σχολείων και τόνισε ότι είναι σημαντικό το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ανθρώπινες δραστηριότητες, ενώ πρότεινε τρόπους για να μειωθεί το ιικό φορτίο. Προειδοποίησε ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου που λόγω καιρικών συνθηκών, υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Θανάσης Εξαδάκτυλος: Μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία είχαμε σταθεροποίηση στα κρούσματα

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας πως μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία υπήρξε σταθεροποίηση στους αριθμούς του κορονοϊού. Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση…Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία». Ωστόσο, διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments