Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρώτα προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους – Σύντομα θα έχουμε εμβόλια για όλους μας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρώτα προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους – Σύντομα θα έχουμε εμβόλια για όλους μας
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Πρώτα προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους. Σύντομα θα έχουμε αρκετές δόσεις για όλους μας», σχολίασε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν, εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου για όλους, τονίζοντας ότι πρώτα «προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους».

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανίδα πολιτικός τόνισε ότι «σήμερα οι πρώτοι Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Είμαι συγκινημένη που βλέπω άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο παντού σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη Μαδρίτη στο Παρίσι, από την Αθήνα στη Ρίγα».

Και προσέθεσε: «Πρώτα προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους. Σύντομα θα έχουμε αρκετές δόσεις για όλους μας».

Οι Ευρωπαίοι εμβολιάζονται και ελπίζουν

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, ξεκίνησαν σήμερα τις εκστρατείες του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, χαιρετίζοντας αυτή την πρώτη νίκη απέναντι στον φονικό ιό, μολονότι μια μετάλλαξή του ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τον κόσμο.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer – BioNTech που παραδόθηκαν το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, χορηγήθηκαν στην Ιταλία λίγο πριν από τις 08.00 το πρωί στη νοσηλεύτρια Κλαούντια Αλιβερνίνι και την καθηγήτρια Μαρία Ροζάρια Καπομπιάνκι, τη διευθύντρια του εργαστηρίου ιολογίας του νοσοκομείου Σπαλάντσάνι της Ρώμης. «Το λέω από την καρδιά μου: Να εμβολιαστούμε. Για εμάς. Για τους αγαπημένους μας και για το σύνολο», δήλωσε η Αλιβερνίνι.

Η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 71.000 νεκρούς, «ξυπνά και πάλι», σχολίασε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο Twitter, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα «θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας». Από την άλλη, η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία είχαν ανοίξει τον «χορό» από το Σάββατο, μια ημέρα νωρίτερα από τις υπόλοιπες χώρες.

Τις επόμενες ημέρες στη Γερμανία θα ξεκινήσει και μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με το σλόγκαν «Σηκώστε τα μανίκια», με την οποία θα προτρέπονται οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν επίσης στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία.

Στην Τσεχία, ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο ήταν ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις. «Είδα στην τηλεόραση μια γυναίκα να λέει ότι περιμένει να με δει να εμβολιάζομαι. Αποφάσισα επομένως να δώσω το καλό παράδειγμα», τόνισε. Ακολούθησε ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments