Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης εμβόλιο: Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός στο Αττικόν

Κυριάκος Μητσοτάκης εμβόλιο: Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός στο Αττικόν
Κυριάκος Μητσοτάκης εμβόλιο: Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός.

Το εμβόλιο του κοροναϊού έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια μέρα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την πανδημία. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν», το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από Σωτήση Τσιόδρα, ο οποίος φορούσε την ιατρική του ποδιά. Κατά τις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μέρα αισιοδοξίας για τη χώρα».

 

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τον εμβολιασμό

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους», είπε επίσης ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι στόχος είναι τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας… και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας», είπε ακόμη.

Λίγο νωρίτερα είχε εμβολιαστεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος ήταν η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάστηκε μετά την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια και τον Μιχάλη Γιοβανίδη, ηλικιωμένο συμπολίτη μας.

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνη. Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου και η ενημέρωση για το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον εμβολιασμό παρέμεινε για περίπου 15 λεπτά εντός του νοσοκομείου σε περίπτωση που τυχόν αισθανθεί κάποια αδιαθεσία.

«Το εμβόλιο είναι καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της. «Όλοι αυτοί οι ερευνητές και οι επιστήμονες στον κόσμο αγωνίστηκαν για το εμβόλιο», τόνισε η ΠτΔ ένω έστειλε με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους πολίτες καλώντας τους να εμβολιαστούν.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού και να το υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε η κ. Σακελλαρόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments