Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης: Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις επιλογές της κυβέρνησης

Πάνος Σκουρλέτης: Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις επιλογές της κυβέρνησης
Πάνος Σκουρλέτης: Επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που όπως λέει «αποτελεί επιπρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα», αναφέρθηκε στις σκληρές συνθήκες εργασίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους «πρώτης γραμμής» στις ταχυμεταφορές.

Σύμφωνα με ό,τι προτάσσει ο κος Σκουρλέτης, το πρόβλημα επιδεινώνουν «οι απολύσεις, η περικοπή αποδοχών, οι αναστολές εργασίας, ακόμα και η… αναστολή ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων. «Οι εργαζόμενοι πληρώνουν, μεταξύ άλλων, την επιλογή της κυβέρνησης να αποδυναμώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και τη γενικότερη νοοτροπία που καλλιέργησε, ότι τα δικαιώματά τους μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, χωρίς συνέπειες», εξηγεί.

Ακολούθως, επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους, επεμβαίνοντας θεσμικά, ώστε να σταματήσει η εκδήλωση τέτοιων καταστάσεων και κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους εργασίας. Εκ των πραγμάτων, «προτεραιότητα έχει η επαναφορά και ουσιαστική ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο συστηματικά και συνειδητά υποβάθμισε από το 2019 και έπειτα, δίνοντας λανθασμένα μηνύματα στην εργοδοσία και γεμίζοντας με ανασφάλεια εργαζόμενους και σωματεία».

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει παρέμβει επανειλημμένα, τελευταία και με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου και συμπληρώνει ότι «θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο μόλις ανοίξει και πάλι η Βουλή, με την κατάθεση τροπολογιών, για τη διασφάλιση, αλλά και την αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως αυστηρή ήταν και η κριτική που είχε ασκήσει τον περασμένο Νοέμβριο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αποκλεισμό περίπου 440.000 εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ που εξήγγειλε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε αναφέρει ότι με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση «φαίνεται να αδιαφορεί για την απώλεια 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το εργατικό εισόδημα κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας, τη μείωση κατά 4 δισεκατομμυρίων ευρώ του διαθέσιμου εισοδήματος του συνόλου των νοικοκυριών, τους τελευταίους μήνες, τη μέση μείωση των μισθών κατά 10% και την αμοιβή μόλις 200 ευρώ για το 12% των εργαζομένων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments