Αθλητισμός

ΠΑΟΚ ΑΕΚ: 2-2

ΠΑΟΚ ΑΕΚ: 2-2
ΠΑΟΚ ΑΕΚ: Η Ένωση προηγήθηκε δυο φορές αλλά δεν στάθηκε δυνατή.

Χωρίς νικητή (2-2) ολοκληρώθηκε η «μονομαχία» μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετά από ένα ωραίο παιχνίδι, με κυρίαρχο το επιθετικό πνεύμα αλλά και τα πολλά λάθη των γηπεδούχων. Στο 11ο λεπτό η πρώτη καλή φάση από το ξεκίνημα του αγώνα ανήκει στην ΑΕΚ. Ο Μάρκο Λιβάγια έπιασε δυνατό μακρινό σουτ που όμως δεν αιφνιδίασε τον Ζίφκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Γκαρσία κέρδισε την μπάλα αλλά αστόχησε από καλή θέση.

Η Ένωση προηγήθηκε δυο φορές, αλλά δεν στάθηκε δυνατή για την κατάκτηση της νίκης μα με τον βαθμό της ισοπαλίας διατήρησε τη μικρή βαθμολογική διαφορά από τον γηπεδούχο αντίπαλο της, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε ένα παιχνίδι με πολλά καλά στοιχεία και αρκετές τελικές προσπάθειες.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 25ο λεπτό όταν ο Κρμέντσικ επιχείρησε πλασέ και η μπάλα πριν φτάσει στην γραμμή της άδειας εστίας αποκρούστηκε με ηρωική προσπάθεια από τον Σβάρνα σε κόρνερ. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο έδειξε αξιοπρεπή αμυντική λειτουργία και τακτική επιθετικών αιφνιδιασμών. Ο ΠΑΟΚ αντίστροφα είχε πολλά λάθη στον αμυντικό τομέα, ένα των οποίων έφερε και το γκολ του Σάκχοφ αλλά και μια πρωτοβουλία επιθετική που δεν καρποφορούσε.

Οι γηπεδούχοι χωρίς καθαρό ανασταλτικό μέσο και με τον Περέϊρα να χάνει μονομαχίες από τον Γκαρσία, έδειχνε αδυναμίες που προβλημάτιζαν την αμυντική του γραμμή και την αγωνιστική του συνοχή. Αντίθετα η ΑΕΚ με καθαρό πνεύμα είχε οργανωμένο αγωνιστικό πλάνο και δημιουργούσε συχνότερες επιθέσεις δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ήταν το 40ο λεπτό όταν από φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Ουάρντα έπιασε πρώτη κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε προσωρινά και ο Κρέσπο που βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, με κοντινό σουτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση (1-1). Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πίεσε για τη νίκη αλλά η ΑΕΚ με σωστή αμυντική κάλυψη απέφυγε το τρίτο γκολ που θα ήταν και μοιραίο για την αθηναϊκή ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83ο λεπτό Βαρέλα), Περέιρα (46ο λεπτό Ροντρίγκο Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (73′ Αουγκούστο), Ουάρντα (86ο λεπτό Μουργκ), Τζόλης και Κρμέντσικ (83ο λεπτό Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86ο λεπτό Τσινγκρίσνκι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ (87ο λεπτό Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (96ο λεπτό Ινσούα), Μάνταλος (71ο λεπτό Σιμάνσκι) και Λιβάγια (71ο λεπτό Ανσαριφάρντ).

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα για την 18η αγωνιστική της Super League:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

  • 15:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ (NS2) (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – Άρης (NS1) (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (NS2) (ολοκληρώθηκε)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

  • 15:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Ολυμπιακός (NS1) (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Λαμία (NS3) (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – ΝΠΣ Βόλος (NS2) (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NS1) (ολοκληρώθηκε)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments