Ελλάδα

Γηροκομείο Βόλος κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων

Γηροκομείο Βόλος κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων
Γηροκομείο Βόλος κορωνοϊός: Άσχημα εξελίσσεται η κατάσταση στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων στον Βόλο. Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. Νοσούν τόσο τρόφιμοι του γηροκομείου, όσο και άνθρωποι από το προσωπικό που τους φροντίζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φρόσως Παύλου για την ΕΡΤ Βόλου, ο χθεσινός έλεγχος έδειξε ότι επί συνόλου 51 ατόμων ηλικιωμένων και υπαλλήλων οι 33 συγκαταλέγονται στα κρούσματα (28 ηλικιωμένοι- πέντε εργαζόμενοι) , ενώ 14 νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογία, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, θα μετέβαινε στο γηροκομείο έτσι ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την τύχη των άλλων 19 ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS CoV-2.

Χρειάζεται άμεση βοήθεια ο μοναδικός γιατρός του ιδρύματος

Σκοπός είναι να συνδράμουν οι ιδιώτες γιατροί τον έναν γιατρό του Σουρλίγκειου, έτσι ώστε να παρακολουθούνται οι θετικοί στον ιό στον φυσικό τους χώρο και να μην μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, αν δεν υπάρχει λόγος. Για να συμβεί αυτό απαιτείται ενίσχυση του αριθμού των γιατρών που θα μεριμνήσουν για την στενή εξέλιξη της υγείας τους, αφού οι περισσότεροι έχουν και υποκείμενα νοσήματα.

Η διασπορά του ιού έχει θορυβήσει και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο, ο οποίος έχει ζητήσει βοήθεια για τη διαχείριση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Σημειώνουμε ότι το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων βρίσκεται υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Δημητριάδος. Το Σουρλίγκειο έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα, που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Δεν λένε να πέσουν τα κρούσματα πανελλαδικά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Σάββατο «605 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151646, εκ των οποίων 52.1% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5830 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46753 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 206 (70.5%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1066 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3315 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». Με αγωνία αναμένεται και η σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments