Οικονομία

400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες το δικαιούνται – Ποια τα κριτήρια

400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες το δικαιούνται – Ποια τα κριτήρια
400 ευρώ: Το επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους με δύο βασικά κριτήρια.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ θα λάβουν επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι. Πρόκειται για μία εφάπαξ οικονομική που θα δοθεί σε περίπου 150.000 δικαιούχους.

Ποιοι οι δικαιούχοι επιστήμονες

Ειδικότερα τα χρήματα θα δοθούν στους εξής κλάδους:

  • Γιατρούς
  • Μηχανικούς
  • Οικονομολόγους
  • Δικηγόρους
  • Γεωτεχνικούς

Το επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους με δύο βασικά κριτήρια. Ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδίου για την καταβολή έκτακτου επιδόματος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020.Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δυνητικά δικαιούχοι για την αίτηση

Για να λάβει την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει  να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Προκειμένου να γίνει αποδεκτή η δήλωση, θα πρέπει πρώτα ο δυνητικά δικαιούχος να έχει υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένος έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, για να χορηγηθεί η ενίσχυση (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ). Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων, που θα προκύψει, θα αποσταλεί στη συνέχεια στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο οποίος θα προχωρήσει στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Το σχετικό κονδύλι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα δοθεί σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες  θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, που προβλέπεται στο Νόμο.

Σημειώστε αναλυτικά τα κριτήρια για την εφάπαξ ενίσχυση

  • θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020
  • απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος το επίδομα θα είναι και η μείωση των εσόδων (πιθανότατα κατά 20%) για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments