Οικονομία

Πληρωμές: Θα καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή επιδόματα, Δώρο, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Πληρωμές: Θα καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή επιδόματα, Δώρο, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού
Πληρωμές: Χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από επιδόματα και παροχές, Δώρο Χριστουγέννων, «Συν-εργασία» καθώς και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

«Κύμα» πληρωμών αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από επιδόματα και παροχές, Δώρο Χριστουγέννων, «Συν-εργασία» καθώς και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Πληρωμές για Δώρο Χριστουγέννων, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, «Συν-εργασία»

Ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη από το υπουργείο Εργασίας το χρονοδιάγραμμα πληρωμών καταβολών για «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», δώρο Χριστουγέννων, αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής πληρωμές:

 • Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020 -μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων-, σε συνάρτηση με το άρθρο 112 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α’ 256) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3297/110/22-01-2021 (ΦΕΚ Β΄ 240/25.01.2021) , καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.
 • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020.
 • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ

Ειδικότερα, στις 29 Ιανουαρίου ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει στους δικαιούχους εννέα επιδόματα και παροχές.

Τα επιδόματα που θα πληρωθούν είναι τα εξής:

 • Επίδομα γέννησης
 • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
 • Επίδομα Στέγασης
 • Στεγαστική Συνδρομή
 • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
 • Σύνταξη Υπερηλίκων
 • Επίδομα Ομογενών
 • Οικονομική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Στις πληρωμές ωστόσο υπάρχουν δύο διαφοροποιήσεις που αφορούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Ενοικίου. Δείτε τι ισχύει:

 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) Η πληρωμή του Ιανουαρίου αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2020 και έχει εγκριθεί.
 • Επίδομα ενοικίου (στέγασης) Η πληρωμή του Ιανουαρίου αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2020 και έχει εγκριθεί.
 • Επίδομα θέρμανσης

Επιπλέον, χρήματα στα λάβουν και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, καθώς από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Οι δικαιούχοι του επιδόματος αγγίζουν τους 700.000 νοικοκυριά. Μάλιστα, το επίδομα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ.

Φέτος για πρώτη φορά εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης χρηματοδοτούνται, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και πέλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις:

 • η πρώτη αφορά σε αγορές που έγιναν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021
 • η δεύτερη θα αφορά αγορές έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, το ύψος του επιδόματος για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ.

Αυτό θα είναι το ποσό βάσης, το οποίο πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου θα οδηγεί στο ύψος του επιδόματος για κάθε νοικοκυριό.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments