Οικονομία

Εξοικονομώ: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ποιοι κάνουν αίτηση

Εξοικονομώ: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ποιοι κάνουν αίτηση
Εξοικονομώ: Η πλατφόρμα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ ανοίγει για νέες αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έκλεισε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς έλαβαν έγκριση μετά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων 6.045 αιτήματα.

Η πλατφόρμα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ ανοίγει για νέες αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ακολούθως, την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, το πρόγραμμα θα ανοίξει για πολυκατοικίες (τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια. Σημειώνεται, πως σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις έκλεισε στις 10.44 το πρωί της ίδιας ημέρας. Υποβλήθηκαν 17.527 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 6.045, δεσμεύοντας ποσό 116,98 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 19.350 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το νέο χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων για τις περιφέρειες που απομένουν:

  • Θεσσαλία από 1η Φεβρουαρίου
  • Πολυκατοικίες από 3 Φεβρουαρίου

Το ύψος του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανα Περιφέρεια:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 74 εκατ. ευρώ.
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – 73,5 εκατ. ευρώ.
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – 130 εκατ. ευρώ.
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας – 84 εκατ. ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.

Ειδικά για τις περιπτώσεις που, η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση, κατά το φορολογικό έτος 2019 ενοικιάζεται/διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση ή είναι κενή, καθώς και για την πρόσφατη απόκτηση ακινήτου, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνον ο πλήρης κύριος ή ο επικαρπωτής.

Ωφελούμενοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.

Ειδικά για τις περιπτώσεις που, η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση, κατά το φορολογικό έτος 2019 ενοικιάζεται/διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση ή είναι κενή, καθώς και για την πρόσφατη απόκτηση ακινήτου, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνον ο πλήρης κύριος ή ο επικαρπωτής.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 κατηγορίες κινήτρων, στις οποίες οι Ωφελούμενοι εντάσσονται ανάλογα με το εισόδημά τους. Για αιτήσεις πολυκατοικίας, το ποσοστό επιχορήγησης είναι ανεξάρτητο από το εισόδημα των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, και ορίζεται ως εξής:

  • Κίνητρα

Yπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης σε αυτό και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου παρέχεται επιχορήγηση και για τις 5 κατηγορίες Ωφελούμενων του Προγράμματος, όπως αυτές εμφανίζονται στον πίνακα 2.2.3 του κεφαλαίου 2 του Οδηγού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments