Οικονομία

ΟΑΕΔ: Πότε η πληρωμή για τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας

ΟΑΕΔ: Πότε η πληρωμή για τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας
ΟΑΕΔ: Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας για όσους έληξε τον Ιανουάριο του 2021.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας για όσους έληξε τον Ιανουάριο του 2021.

Παράταση θα δοθεί και στο επίδομα που θα λήξει εντός του Φεβρουαρίου.

Εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή για τις νέες δίμηνες παρατάσεις των νέων δίμηνων παρατάσεων σε όσους έληξε ή λήγει το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2021.

Οι δικαιούχοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν δύο επιπλέον πληρωμές για τα επιδόματα και έτσι θα λάβουν χρήματα για 14 και όχι για 12 μήνες.

Δείτε αναλυτικά

  • Επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Βοηθήματα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας – 400 ευρώ (200 ευρώ μηνιαίως)

Οι ημερομηνίες πληρωμών

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.

Μέχρι τέλος Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Έως το τέλος Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου.

Οδηγίες Εγγραφής στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ

Στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 15-74 ετών, το οποίο: α) δεν έχει εργασία, β) δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, γ) είναι διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και δ) αναζητά ενεργά απασχόληση.

Από 30/03/2020 η εγγραφή στο μητρώο ανέργων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω των e-Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες γίνεται με τη χρήση κωδικών TAXISnet, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση στα ΚΠΑ2.

Με την ανωτέρω χρήση των κωδικών TAXISnet και στη συνέχεια τη δήλωση του ΑΜΚΑ, οι συναλλασσόμενοι ταυτοποιούνται στο μητρώο του Οργανισμού εφόσον υπάρχει πρόσφατη προηγούμενη εγγραφή τους. Για όλους τους υπόλοιπους απαιτείται η συμπλήρωση κάποιων βασικών στοιχείων.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στο μητρώο ανέργων, ο συναλλασσόμενος συμπληρώνει τα προβλεπόμενα πεδία εγγραφής ανέργου (βλ. οδηγίες)

  • εφόσον υφίσταται ιδιότητα ΑμεΑ, επισυνάπτει το είδος βεβαίωσης που κατέχει (γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή απόφαση που έχει εκδοθεί πριν από την 01/09/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του πρώην ΙΚΑ, εφόσον ισχύει εφ’ όρου ζωής και αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας),
  • έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την Υπηρεσία ΚΠΑ2 στην οποία θα υποβάλει την αίτησή του, η οποία σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να είναι είτε η Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του είτε αυτή της τελευταίας απασχόλησης (εφόσον προέρχεται από λήξη εργασιακής σχέσης). Για το λόγο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα καταχώρισης διεύθυνσης κατοικίας και τελευταίας εργασίας
  • Με την ΥΠΟΒΟΛΗ της ηλεκτρονικής αίτησης, εκδίδεται το δελτίο ανεργίας με δυνατότητα εκτύπωσης τόσο του ίδιου του δελτίου, όσο και της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments