Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Επίθεση στο γραφείο – Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε

Νίκη Κεραμέως: Επίθεση στο γραφείο – Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε
Νίκη Κεραμέως: Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στον χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παράλληλα, οι δράστες ανήρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι και Αγωνιζόμενες φοιτητές και φοιτήτριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην επέμβαση της Αστυνομίας τη Δευτέρα στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από τη δική της πλευρά, η Νίκη Κεραμέως προέβη σε μια δημοσίευση, σχετική με την επίθεση στο γραφείο της. «Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας».

Αυτό ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα, στο Twitter, όπως δείχνει και παραπάνω η σχετική εικόνα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για την ομάδα αγνώστων η οποία έριξε τρικάκια και έγραψε στους τοίχους του πολιτικού της γραφείου συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για τα ΑΕΙ.

«Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες», σχολίασε από τη μεριά του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Χρήστος Ταραντίλης.

«Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει», κατέληξε.

Θυμίζουμε πως επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Περιστέρι, πριν από δέκα ημέρες περίπου. Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με μαύρη μπογιά, πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με ανάρτησή του στο Twitter o κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως «για άλλη μία φορά το γραφείο μου γίνεται στόχος των γνωστών αγνώστων. Να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να με φοβίσουν. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία θα τους νικήσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments