Ελλάδα

Lockdown: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Lockdown: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς
Lockdown: Τι θα ισχύει τις επόμενες ημέρες. Αλλάζει ο κωδικός μετακίνησης 6.

Νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Οι αριθμοί των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί αναγκάζοντας λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση να προχωρήσουν σε αυστηρότερους περιορισμούς.

Χαρακτηριστικός είναι ο αρνητικός αριθμός ρεκόρ των 2.353 μολύνσεων που ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, όπως και οι 422 διασωληνωμένοι -οι περισσότεροι που έχουν καταγραφεί στη χώρα- σε κλίνες ΜΕΘ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κρούσματα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας όπου οι νέες διαγνώσεις έφτασαν τις 318, ενώ και ο Πειραιάς μετρά 202 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα.

Ακολουθεί ο δυτικός τομέας της Αθήνας με 185 κρούσματα, ο βόρειος τομέας της Αθήνας με 155 και ο νότιος τομέας Αθηνών με 107. Η Ανατολική Αττική είναι με 103 νέες διαγνώσεις ενώ διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στην Δυτική Αττική όπου καταγράφηκαν 41 κρούσματα. Εκτός από το λεκανοπέδιο, σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, βρίσκονται μια “ανάσα” από το «κόκκινο».

Έτσι λοιπόν νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών.

Το απόγευμα σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει ότι η χώρα θα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως οι μετακινήσεις θα απαγορεύονται για όλους τους πολίτες, με εξαίρεση τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται αυστηρά για μετάβαση σε φαρμακεία, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και για άσκηση, μόνο για δύο φορές την ημέρα, αποκλειστικά και μόνο στον τόπο κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αλλαγή των κωδικών μετακίνησης 6 και 4. Συγκεκριμένα, για το 6 υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει και να γίνει μόνο για βόλτα με τα πόδια, δηλαδή κοντά στο σπίτι και όχι με το αυτοκίνητο, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Αναφορικά με τον κωδικό 4, για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι, με στόχο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι συγχρωτισμοί σε σπίτια με πρόφαση τη βοήθεια σε κάποιον. Τέλος, στο τραπέζι έχει πέσει η κατάργηση της απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 6:00 το απόγευμα και η επαναφορά στις 9:00 το βράδυ, δηλαδή όπως και τις καθημερινές, αφού το μέτρο αυτό δεν φαίνεται να αποδίδει. Σημειώνεται ότι μαζί με τον κ. Χαρδαλιά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments