Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Ανανεώνονται αυτόματα όλα τα δελτία ανεργίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΟΑΕΔ: Ανανεώνονται αυτόματα όλα τα δελτία ανεργίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
ΟΑΕΔ: Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας λόγω του ισχυρού σεισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας λόγω του ισχυρού σεισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα μετά τη μεγάλη σε ισχύ σεισμική δόνηση που έλαβε χώρα σε εστιακό χώρο πλησίον της Λάρισας και της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Λάρισας, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αλμυρού και Βόλου, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 3 Μαρτίου έως και 10 Μαρτίου.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υπάγονται στα παραπάνω ΚΠΑ2 δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Επιπλέον, δεν θα υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των επιδομάτων για τους επιδοτούμενους ανέργους των παραπάνω ΚΠΑ2 που πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν προβούν στη απαραίτητη δήλωση.

Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση όσον αφορά στη λειτουργία των παραπάνω ΚΠΑ2 και οδηγίες εξυπηρέτησης προς τους συναλλασσόμενους με τον ΟΑΕΔ για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες Αρχές που θα επιθεωρήσουν την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, αλλά και την εξέλιξη του ίδιου του φαινομένου.

Ποιοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους από τον ΟΑΕΔ

Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου, η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments