Ελλάδα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος στο χωριό Μεσοχώρι

Σεισμός στην Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος στο χωριό Μεσοχώρι
Σεισμός στην Ελασσόνα: Δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχείρησαν για τη διάσωσή του.

Ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο σπίτι του στο χωριό Μεσοχώρι της Λάρισας από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, που χτύπησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Η ιδιοκτήτριά του πρόλαβε να βγει πριν καταρρεύσει από το χτύπημα του Εγκέλαδου, ωστόσο στα χαλάσματα έχει εγκλωβιστεί ο σύζυγός της.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και άντρες της ΕΜΑΚ κατέφθασαν επιχειρώντας για τον απεγκλωβισμό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σπίτι δεν έχει καταρρεύσει εντελώς, ωστόσο ελοχεύει ο κίνδυνος αυτός λόγω των ισχυρών μετασεισμών. Πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες, το οποίο δεν έχει τραυματιστεί.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσε τοιχοποιία σε ένα σχολείο στο χωριό Δαμάσι. Τα χωριά Μεσωχόρι Δαμάσι και Βλαχογιάννι είναι αυτά που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει αναφορές για τραυματίες. Τα παιδιά σημειώνεται ότι είναι όλα καλά. Έχουν απομακρυνθεί από τα σχολεία και βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους.

Αισθητός ο σεισμός σε πολλές περιοχές:

Από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 12:16, ήταν 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 16 χιλιόμετρα νοτιδυτικά της Ελασσόνα. Το εστιακό βάθος ήταν 7.8 χιλιόμετρα. Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν τα σχολεία στην Θεσσαλία. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας, στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καλαμπάκα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, 7 Χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας ενώ ακολούθησαν δονήσεις των 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τη δόνηση στα 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 22 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Λάρισας και εστιακό βάθος τα 8 χιλιόμετρα. Επίσης, το Ινστιτούτο κάνει λόγο για έναν ισχυρό μετασεισμό, εντάσεως 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λάρισας και άλλους μικρότερης έντασης (από 3,3 ως 4,4 Ρίχτερ) στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments