Ελλάδα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Σε δέκα μέρες θα δούμε βελτίωση

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Σε δέκα μέρες θα δούμε βελτίωση
Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι θα χρειαστούν περίπου δέκα με δώδεκα ημέρες για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης κλήθηκε να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία. Ίσως μετά από 10 μέρες περίπου στις 10 ή 12 του μήνα θα δούμε μια βελτίωση της κατάστασης πανελλαδικά με την έννοια της κορύφωσης της κατάστασης αυτής για να φτάσουμε σε μια αρχή αποκλιμάκωσης μετά τις 12 του Μάρτη, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό μπορεί να συμβεί και λίγο νωρίτερα στην Αττική. «Θεωρώ ότι μετά από 4 μέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά- σιγά να έχουμε φτάσει στην κορύφωση και να αρχίσουμε σταδιακά να βλέπουμε στοιχεία αποκλιμάκωσης. «Εμείς βλέπουμε μια ακόμη περαιτέρω αύξηση στην Αττική με την έννοια του κυλιόμενου μέσου όρου το οποίο περιμένουμε να συμβαίνει ακόμη για μερικές μέρες και ουσιαστικά ισοδυναμεί με συνέχιση των υψηλών τιμών των κρουσμάτων.» είπε.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Αισιόδοξος για την πορεία στο μέλλον

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κο Σαρηγιάννη, το παραπάνω δεν συνεπάγεται αυτομάτως την άνοδο κρουσμάτων σε αριθμούς επιπέδου 3.000 ασθενών. «Αυτό είναι στα όρια της αβεβαιότητας» τόνισε επισημαίνοντας ωστόσο πως ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων συνεπάγεται αναμφισβήτητη πίεση στο σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία υπογραμμίζοντας πως τα νέα μέτρα αρκούν ώστε να δούμε αποκλιμάκωση λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα πειθαρχήσουμε σε αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ο Χαράλαμπος Γώγος είχε μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Για τα μέτρα εκτίμησε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα». Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments