Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους – Τι αναφέρει η ΚΥΑ
ΟΑΕΔ: Στο «βατήρα εκκίνησης» βρίσκεται νέο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους έως 29 ετών από τον ΟΑΕΔ.

Στο «βατήρα εκκίνησης» βρίσκεται νέο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους έως 29 ετών από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο καθορίζοντα οι στόχοι της δράσης και τα κριτήρια συμμετοχής.

ΟΑΕΔ: Ποιοι οι στόχοι της δράσης

Ειδικότερα η δράση αυτή αποσκοπεί στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από 5.000 ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 5.

ΟΑΕΔ: Περιεχόμενο και διάρκεια της δράσης

Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στους έξι (6) μήνες και αφορά στην τοποθέτηση σε παρόχους/επιχειρήσεις, ανέργων που έχουν ολοκληρώσει θεωρητική κατάρτιση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) τουλάχιστον 50 ωρών, δίνοντας στους ασκούμενους/ωφελούμενους την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

ΟΑΕΔ: Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στη δράση εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και δραστηριοποιούνται σε κλάδους (ως κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Λοιπές επιχειρήσεις δύνανται να ενταχθούν στη δράση εφόσον ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ή τουλάχιστον ένας εργαζόμενος με σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης απασχολούνται μερικώς ή αποκλειστικά στο αντικείμενο του ψηφιακού μάρκετινγκ (δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρόποι χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών, εμπειρία στο επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού εμπορίου) για τουλάχιστον ένα (1) έτος.

Ο πάροχος/επιχείρηση ορίζει επόπτη – επιβλέποντα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, που δύναται να είναι ο επιχειρηματίας ή άλλος εργαζόμενος με σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, ο οποίος απασχολείται στην τρέχουσα θέση εργασίας για τουλάχιστον ένα (1) έτος ή απασχολήθηκε σε διαφορετικό εργοδότη μερικώς ή αποκλειστικά στο αντικείμενο που θα ασκηθεί ο ωφελούμενος/ασκούμενος για τουλάχιστον ένα (1) έτος.

Κατά την αίτηση ο πάροχος/επιχείρηση επισυνάπτει δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ανωτέρω συσχέτιση (βεβαίωση εργοδότη για την εμπειρία του εργαζομένου-επόπτη, υπεύθυνη δήλωση του εργαζομένου-επόπτη εάν η προϋπηρεσία του αποκτήθηκε σε άλλον εργοδότη, υπεύθυνη δήλωση επιχειρηματία όταν ο ίδιος είναι ο επόπτης).

Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments