Ελλάδα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τον Ιούνιο ο γενικός πληθυσμός

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τον Ιούνιο ο γενικός πληθυσμός
Εμβολιασμοί Ελλάδα: Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Ο εμβολιασμοί στην Ελλάδα προχωρούν βάσει του κυβερνητικού σχεδίου. Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για μαθητές των ειδικών σχολείων. Ενώ σταδιακά πρόκειται να γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο σε ακόμα περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κοντογεώργης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Ακόμη, επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα υπάρχει η δυνατότητα να εξετάσει η κυβέρνηση το τι μπορεί να γίνει για τις επαγγελματικές ομάδες. εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα υποκείμενα νοσήματα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ100,3, o κ. Κοντογεώργης επανέλαβε ότι  την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.

Διευκρίνισε ότι τη Παρασκευή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα. Ενώ οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Το σχόλιο για την Astra Zeneca

Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στη διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία. Χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών. Αν και αρκετές χώρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν βάλει φρένο στη χορήγησή του λόγω των παρενεργειών, η Ελλάδα δεν σταματά τους εμβολιασμούς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca». εμβολιασμοί Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments