Ελλάδα

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει από σήμερα

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει από σήμερα
Ωράριο σούπερ μάρκετ: Η μετακίνηση θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από σήμερα (22/3). Μετά τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων και επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00, τα καταστήματα θα λειτουργούν διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίγουν από τις 07:00 και θα κλείνουν στις γύρω στις 20:30 τόσο το Σάββατο όσο και τις καθημερινές.

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Η μετακίνηση θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS

Διευκρινίζεται ότι η κάθε επιχείρηση μπορεί να διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της ωστόσο σε κάθε περίπτωση το κλείσιμο θα είναι πριν τις 21:00. Η μετακίνηση για όλους τους πολίτες θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Συγκεκριμένα, για να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι, είτε να αποστείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 για «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης», είτε να χρησιμοποιήσουν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης, είτε μια χειρόγραφη δήλωση. Το ίδιο ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα.

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Επαναλειτουργούν από σήμερα τα κομμωτήρια

Θυμίζουμε ότι από σήμερα επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων σε όλη τη χώρα. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 6. Πριν από τη μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών, ο πελάτης πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή email όπου φαίνεται η ημέρα και η ώρα του ραντεβού, και έτσι ο πελάτης σε τυχόν έλεγχο πρέπει να επιδεικνύει το αποδεικτικό του ραντεβού που έχει κλείσει.

Εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, από σήμερα ανοίγουν ξανά οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται σε έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Επίσης, επισκέψιμα καθίστανται και τα δημόσια πάρκα, αλλά και οι παιδικές χαρές, επίσης με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Και για την επίσκεψη σε πάρκα και παιδικές χαρές θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 και η μετακίνηση να γίνεται είτε πεζή είτε με το ποδήλατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments