Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται τα κριτήρια – Ποιους αφορά

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται τα κριτήρια – Ποιους αφορά
Voucher 200 ευρώ: Από τις 5 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους επωφελούμενους

Ανακοινώσεις για μια σειρά θεμάτων όπως το voucher 200 ευρώ, πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, μετά το υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για τη παράταση των μέτρων στήριξης.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στο Mega, “έχουμε τη Δευτέρα υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνουν ανακοινώσεις στη συνέχεια. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ακάλυπτους τους εργαζόμενους, θα συνεχίσουμε ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τη στήριξη και τον Απρίλιο.

Εμείς από την πλευρά μας από το υπουργείο Εργασίας προχωρούμε με διάφορες δράσεις μεταξύ των οποίων οι κυρίαρχες εγώ θα έλεγα είναι το πρόγραμμα αναστολών συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις .Θα συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα.

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα τόσο για αυτά τα προγράμματα όσο και για άλλες δράσεις .Λέω σήμερα να μην προχωρήσω σε λεπτομέρειες και για λόγους θεσμικής τάξεως. Αλλά πάντως θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, ίσα με τώρα έχει δώσει ουσιαστικά” σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός. Για τα voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε πως  θα διευρυνθούν τα κριτήρια, ενώ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων υποστήριξε πως αμέσως μετά την καταβολή των εθνικών συντάξεων θα προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή τους.

Voucher 200 ευρώ: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους

Από τις 5 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους επωφελούμενους ενώ άνοιξε η εφαρμογή για τους προμηθευτές, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως .

Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.».

Voucher 200 ευρώ: Σε δύο φάσεις η κατάθεση των δικαιολογητικών

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments