Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca: Αναστέλλονται οι δοκιμές στα παιδιά

Εμβόλιο AstraZeneca: Αναστέλλονται οι δοκιμές στα παιδιά
Εμβόλιο AstraZeneca: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης αναστέλλει τις δοκιμές στα παιδιά, αναμένοντας περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων.

Στη Βρετανία το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά και εφήβους με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς βρίσκεται σε αναμονή περισσότερων δεδομένων σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί σε ενήλικες.

Η διακοπή των δοκιμών αποτελεί το το τελευταίο πλήγμα για το εμβόλιο, το οποίο αν και κάποτε χαιρετίστηκε ως ορόσημο στην καταπολέμηση της πανδημίας, πλέον έχει μπει στο μικροσκόπιο αφού αρκετές χώρες περιόρισαν τη χρήση του μετά από την αναφορά περιστατικών θρομβώσεων.

«Δεν υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στις δοκιμές στα παιδιά», δήλωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προσθέτοντας ότι θα περιμένει καθοδήγηση από τον βρετανικό παρατηρητή ναρκωτικών προτού δώσει το «πράσινο φως» για περαιτέρω εμβολιασμούς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει επί του παρόντος αναφορές για έναν εξαιρετικά σπάνιο θρόμβο αίματος στον εγκέφαλο, γνωστό ως θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), ο οποίος εμφανίστηκε μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώαναμένεται να ανακοινώσει τα ευρήματά του μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του EMA δήλωσε ότι υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ του εμβολίου και του CVST, αν και η άμεση αιτία των θρόμβων είναι ακόμα άγνωστη.

Αναμένεται το πόρισμα του ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος μελετά προσεκτικά τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca μαζί με άλλες ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει ότι τα στοιχεία θα δείξουν ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν από τους κινδύνους, επιμένοντας στη μέχρι τώρα εκτίμησή του.

Άνγκελα Μέρκελ

Εμβόλιο AstraZeneca

Οι συζητήσεις με κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την παραγωγή, τον εφοδιασμό, τις πιθανές παρενέργειες και τα πλεονεκτήματα του εμβολίου έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα εδώ και πολλούς μήνες.

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος γιατρός μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ, δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μην χρειάζονται το εμβόλιο της AstraZeneca, ακόμα κι αν κερδίσει κανονιστική έγκριση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments