Διεθνή

Αγγλία κορωνοϊός: Δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στη χώρα

Αγγλία κορωνοϊός: Δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στη χώρα
Αγγλία κορωνοϊός: Η πρόοδος των εμβολιασμών έχει καταφέρει να περιορίσει τους θανάτους από Covid-19. Με κόσμο θα διεξαχθούν τα Brit Awards.

Ο κορωνοϊός επιμένει παγκόσμια, αλλά στην Αγγλία δεν αποτελεί πια την κύρια αιτία θανάτου μετά την πρόοδο στους εμβολιασμούς στη χώρα. Να σημειώσουμε ότι δεν ισχύει καθόλου το ίδιο στις φτωχές χώρες που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τα εμβόλια, παντού – και στη Βρετανία – συνεχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σχέση του με τις θρομβώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία, αλλά και την Ουαλία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Αγγλία κορωνοϊός: Τι ρόλο έχει παίξει ο εμβολιασμός

Αγγλία κορωνοϊός: Τι ρόλο έχει παίξει ο εμβολιασμός

Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια.

Μέχρι την Πέμπτη συνολικά 33,26 εκατομμύρια Βρετανοί είχαν λάβει μια δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 11,2 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Την Πέμπτη, ημέρα που έγιναν γνωστά τα παραπάνω στοιχεία, επιβεβαιώθηκαν 2.729 κρούσματα και 18 θάνατοι που συνδέονται με την νόσο.

Αγγλία κορωνοϊός: Θα υπάρχει κόσμος στα BRIT Awards

Την ίδια στιγμή, με φυσική παρουσία 4.000 ατόμων θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα η τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων BRIT Awards. Θα είναι η πρώτη ζωντανή εκδήλωση με φυσική παρουσία κόσμου σε εσωτερικό χώρο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι παρευρισκόμενοι δεν θα υποχρεώνονται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις ή να φορούν μάσκες, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και στη συνέχεια να κάνουν ένα ακόμη τεστ μετά την τελετή που θα παρακολουθήσουν.

Αυτό αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος δοκιμών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επανεκκίνησης μαζικών ζωντανών εκδηλώσεων μετά το lockdown.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments