Οικονομία

Θόδωρος Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 8

Θόδωρος Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 8
Θόδωρος Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 8, τόνισε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 8, τόνισε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, η οποία άλλωστε ουδέποτε είχε εξαγγελθεί, καθώς αυτή «υποκαθίσταται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών».

Για το ταμείο Ανάκαμψης

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να δεσμευτούν για επενδύσεις. Εάν δεν είναι για επενδύσεις, δεν μπορούμε να τα πάρουμε. Υπάρχει πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για κατάρτιση εργαζόμενων ή για την είσοδο άνεργων σε επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα σε ποσοστό άνω του 50% έχει “πράσινο” και ψηφιακό κομμάτι και αυτά τα ποσά πηγαίνουν εκεί για επενδύσεις» είπε.

Για την εστίαση

Για το αν θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις που πρόκειται να ανοίξουν τον Μάιο, όπως εκείνες της εστίασης, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «μετρητά για τις επιχειρήσεις υπάρχουν με τα προγράμματα εστίασης και τουρισμού που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα και με την επιδότηση των παγίων δαπανών, για την οποία πρέπει να υπάρχει μια εικόνα από τις φορολογικές δηλώσεις τις φετινές, ενώ επιπλέον συλλέγουμε στοιχεία από όλα τα προγράμματα για να δούμε τι έχει λάβει και ποιος, καθώς δεν μπορούν τα μέτρα να είναι μονοκλαδικά».

Πότε θα καταβληθούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές

«Έρχονται» πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίο μίλησε στο «ΣΚΑΙ» τόνισε πως τη Μεγάλη Πέμπτη θα πληρωθούν εστίαση, ταξί , δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων , καταλύματα προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις με αυτό το κεφάλαιο κίνησης να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας: «Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ και έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ο αρμόδιος υπουργός». Σχετικά με τη χθεσινή αναβάθμιση από την S&P ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Επιβράβευση των προσπαθειών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση της χώρας μέσα στην υγειονομική κρίση ώστε η χώρα να δανείζεται φθηνά για να μπορέσει να βοηθήσει την οικονομία και την κοινωνία. Εμπιστεύονται την χώρα και την ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments