Διεθνή

Μπάιντεν: Τα social media πρέπει να σταματήσουν να προωθούν αναξιόπιστες πληροφορίες

Μπάιντεν: Τα social media πρέπει να σταματήσουν να προωθούν αναξιόπιστες πληροφορίες
Μπάιντεν: Η δήλωση του σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε μετά την ανακοίνωση του Facebook, η οποία θα διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα.

Ο Λευκός Οίκος προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τα social media. Συγκεκριμένα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα ενισχυθούν οι αναξιόπιστες πληροφορίες, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας είναι υπεύθυνες για τη διακοπή της προώθησης επιβλαβούς περιεχομένου στους ιστότοπούς τους, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση του Facebook σχετικά με τον αποκλεισμό του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα. Το Facebook ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει το block του Τραμπ, ο οποίος είχε αποκλειστεί στις αρχές Γενάρη μετά τις βίαιες ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο Καπιτώλιο.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι «οι μεγάλες πλατφόρμες έχουν ευθύνη που σχετίζεται με την υγεία και την ασφάλεια όλων των Αμερικανών να σταματήσουν να διαθέτουν αναξιόπιστο περιεχόμενο και παραπληροφόρηση, ειδικά για όσα σχετίζονται με την COVID-19, τους εμβολιασμούς και τις εκλογές».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η άποψη του Προέδρου είναι πως οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν τη διάδοση επιβλαβών δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να βελτιώσουν τις μεθόδους με τις οποίες αντιμετωπίζουν τέτοιο περιεχόμενο.

Οι δηλώσεις αυτές του Λευκού Οίκου έρχονται λίγες μόνο ώρες αφού το Facebook ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τον αποκλεισμό του λογαριασμού του Ντοναλντ Τραμπ ο οποίος είχε μπλοκαριστεί μετά τα βίαια γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο στις αρχές Γενάρη.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε νωρίτερα στο Facebook το Τwitter και την Google λόγω του μπλόκου που έχουν επιβάλει στους λογαριασμούς του χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτών των εταιρειών «ντροπιαστικές και αμήχανες».

Πρόσθεσε ότι οι τρεις αυτές πλατφόρμες αποτελούν «διεφθαρμένες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης» τονίζοντας ότι θα πρέπει να πληρώσουν «το πολιτικό κόστος» για όσα έκαναν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments