Ελλάδα

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Nέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών και μιας μονής

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Nέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών και μιας μονής
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Συστήνεται η απομάκρυνση των κατοίκων απ' τις οικίες τους.

Δύσκολη προβλέπεται η αποψινή νύχτα στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λόγω της φωτιάς και της ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πολιτική Προστασία συστήνει την απομάκρυνση των κατοίκων από τις οικίες τους στις εξής περιοχές:

  • Λιακωτού
  • Κάτω Πευκενέα
  • Χάνι Δερβένι
  • Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου

Ιδιαίτερα, η Πολιτική Προστασία τους καλεί να κατευθυνθούν μέσω των επαρχιακών οδών προς τα Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Φωτιά στην Κορινθία: Τι δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων – «Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση, θα ξαγρυπνήσουμε και απόψε»

Την κρισιμότητα της κατάστασης από το πύρινο μέτωπο περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και συμπλήρωσε ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα όπως αναφέρει η λαϊκή ρήση, κινδυνεύει και το δικό σου, αυτό συμβαίνει τώρα με την πυρκαγιά στο Σχίνο.

Από τις 4 τα ξημερώματα με εισήγηση της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν οι εκκενώσεις οικισμών, ενώ όπως τόνισε «Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση, θα ξαγρυπνήσουμε και απόψε».

«Βάλαμε λεωφορεία και μεταφέραμε τους πολίτες που προέρχονταν από περιοχές που εκκενώθηκαν, στο δημοτικό στάδιο όπου υπήρχε διοικητική μέριμνα. Έμειναν κάποιες ώρες εκεί για να δούμε πως θα εξελίσσονταν η κατάσταση. Υπάρχει ένα κτήριο πλήρως εξοπλισμένο, πρώην γηροκομείο για διανυκτερεύσεις, αλλά το απόγευμα έφυγαν όλοι καθώς η περιοχή έχει πολλές δεύτερες κατοικίες – εξοχικά και είχαν κάπου να πάνε να μείνουνε».

Μεγάλες φωτιές στην περιοχή είχαν σημειωθεί στα Γεράνια το 2018 στην Κινέττα και στην περιοχή που δοκιμάζεται σήμερα, το 1982, υπενθύμισε ο κ. Σταμούλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments