Πολιτική

Θεοχάρης τουρισμός: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο

Θεοχάρης τουρισμός: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο
Θεοχάρης τουρισμός: Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού σε συνάρτηση με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

O Χάρης Θεοχάρης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και για τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος έχει αναφέρει πως είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης η υγειονομική ασφάλεια των τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός του τουρισμού μέσω ομιλίας του στην Βουλή ανέφερε ότι για την Ελλάδα είναι η υγειονομική ασφάλεια των πολιτών και των ανθρώπων που την επισκέπτονται είναι πρώτη προτεραιότητα. Άσκησε δε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.

“Το περσινό άνοιγμα ήταν διαφήμιση για τη χώρα”

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο ασφαλές άνοιγμα, που έχει πρωτόκολλα συγκεκριμένα. Φυσικά, αυτά τα πρωτόκολλα, κάθε εβδομάδα, με την υγειονομική επιτροπή, θα τα συζητάμε, για να μπορούμε να τα βελτιώνουμε», είπε ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου των ξεναγών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ξεναγοί έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα self-test για να μπορέσουν να μένουν ασφαλείς και να ελέγχονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. «Το περσινό άνοιγμα ήταν διαφήμιση για τη χώρα και οι μόνοι που είδατε δυσφήμιση ήσασταν εσείς», τόνοσε ο κ. Θεοχάρης, που νωρίτερα είχε δεχθεί την κριτική της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όταν εσείς βλέπετε ανυπαρξία σχεδίου, ο παγκόσμιος οργανισμός μας βραβεύει”

«Όταν εσείς βλέπετε ανυπαρξία σχεδίου, ο παγκόσμιος οργανισμός για τον τουρισμό και τα ταξίδια, το World Travel and Tourism Council, μας βραβεύει ως την καλύτερη χώρα στον κόσμο για τη διαχείριση του ανοίγματος του τουρισμού. Και δεν άκουσα μία σωστή λέξη από εσάς, ένα μπράβο για τη χώρα. Γιατί δεν βράβευσε εμένα, δεν βράβευσε το υπουργείο Τουρισμού, δεν βράβευσε ούτε καν τον πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βράβευσε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», είπε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε:

«Βράβευσε την υπευθυνότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες τήρησαν τα πρωτόκολλα απαρέγκλιτα, χωρίς να χρειάζονται βούρδουλα, χωρίς να χρειάζονται τον ελεγκτή, διότι νοιάζονται, διότι η χώρα μας είναι χώρα της φιλοξενίας και η φιλοξενία είναι το να νοιάζεσαι τον άλλον. Και αν άλλες χρονιές αυτό το νοιάξιμο ήταν ένα μαξιλάρι για να κάτσει πιο αναπαυτικά ή ήταν ένα κρύο ποτό για να ξεδιψάσει, φέτος το «νοιάζομαι» σημαίνει σκέφτομαι την υγεία του, τηρώ τους κανόνες, τηρώ όλες τις υποχρεώσεις». Θεοχάρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments