Διεθνή

Λευκορωσία: Πληροφόρησε πως υπήρχε βόμβα στην πτήση για να προσγειωθεί στο Μινσκ

Λευκορωσία: Πληροφόρησε πως υπήρχε βόμβα στην πτήση για να προσγειωθεί στο Μινσκ
Λευκορωσία: Η καταγραφή της συνομιλίας μεταξύ του πύργου ελέγχου του Μινσκ και του πιλότου της Ryanair είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι αρχές της Λευκορωσίας είπαν στο πλήρωμα της πτήσης της Ryanair ότι στο αεροπλάνο υπήρχε βόμβα και «πρότειναν» να προσγειωθούν στο Μινσκ, αναφέρει η καταγραφή των συνομιλιών μεταξύ του πύργου ελέγχου και του πιλότου της Ryanair, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από το υπουργείο Μεταφορών της Λευκορωσίας.

«Έχουμε πληροφορίες από ειδικές υπηρεσίες ότι υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί πάνω από το Βίλνιους», αναφέρεται από τον έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας του Μινσκ, συνιστώντας στο αεροσκάφος να προσγειωθεί.

Στη συνέχεια, ο πιλότος ζήτησε να επαναληφθεί το μήνυμα, με τον πύργο ελέγχου του Μινσκ να επιβεβαιώνουν την πληροφορία και να διευκρινίζουν ότι η πληροφορία για ύπαρξη βόμβας στην πτήση ελήφθη μέσω email.

Λευκορωσία: Σε φυλακή κρατείται ο 26χρονος δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς – Οι ανησυχίες της οικογένειάς του

O Λευκορώσος δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Μινσκ όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στη λευκορωσική πρωτεύουσα, κρατείται σε φυλακή, σύμφωνα με όσα δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας σήμερα, Δευτέρα.

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών πρόσθεσε ότι ο 26χρονος δημοσιογράφος δεν παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του Προτασέβιτς ανησυχεί πως ο δημοσιογράφος θα υποβληθεί σε βασανιστήρια.

Ο πατέρας του δημοσιογράφου, Ντμίτρι Προτασέβιτς, δήλωσε στο BBC ότι φοβόταν πραγματικά για τον τρόπο που οι αρχές της Λευκορωσίας θα μεταχειρίζονταν τον γιο του.

«Ελπίζουμε ότι θα το αντιμετωπίσει. Φοβόμαστε ακόμα και να το σκεφτούμε, αλλά είναι πιθανό να ξυλοκοπηθεί και να βασανιστεί. Το φοβόμαστε πραγματικά αυτό», δήλωσε μέσω βίντεο κλήσης στο BBC την Δευτέρα.

«Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι και πραγματικά αναστατωμένοι», είπε. «Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να συμβαίνει στον 21ο αιώνα, στην καρδιά της Ευρώπης».

«Ελπίζουμε ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ασκήσει άνευ προηγουμένου πίεση στις αρχές. Ελπίζουμε ότι η πίεση θα λειτουργήσει και οι αρχές θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments