Διεθνή

Tik Tok ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ακύρωσε το διάταγμα Τραμπ

Tik Tok ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ακύρωσε το διάταγμα Τραμπ
Tik Tok ΗΠΑ: Μία νέα ακύρωση προηγούμενης πράξης του Τραμπ έκανε ο Τζο Μπάιντεν, ακυρώνοντας το διάταγμα απαγόρευσης της εφαρμογής.

Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την απαγόρευση Τραμπ για το Tik Tok στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την Τετάρτη εκτελεστικό διάταγμα με τα οποία ανακαλεί απόφαση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, για την απαγόρευση του κατεβάσματος των εφαρμογών WeChat και TikTok.

Διάταγμα Μπάιντεν

Παράλληλα, κάλεσε το υπουργείο Εμπορίου να εξετάσει εκ νέου κατά πόσο οι εφαρμογές αυτές συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όπως υποστήριζε ο Τραμπ. Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να απαγορεύσει το κατέβασμα των εφαρμογών αυτών από νέους χρήστες. Ωστόσο τα διατάγματα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, καθώς ανατράπηκαν στα δικαστήρια.

Το διάταγμα του Μπάιντεν ανακαλεί την εντολή για το WeChat και το TikTok, καθώς και άλλη μία που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο και στοχοποιούσε οκτώ εφαρμογές επικοινωνιών και οικονομικών συναλλαγών. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το κατά πόσο το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ποιος είναι ο ιδρυτής του Tik Tok

Το όνομά αυτού Ζανγκ Γιμίνγκ (Zhang Yiming). Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ByteDance, στην οποία ανήκει εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα TikTok. Είναι ένας επίμονος επιχειρηματίας που έχει δημιουργήσει πολλές επιτυχημένες εφαρμογές και μηχανές αναζήτησης.

Ο Τζανγκ δεν είναι μια κόπια των επιτυχημένων του επιχειρείν κάποτε. Είναι ένας πρωτοπόρος στο είδος του, μακριά από τους κουρασμένους «συναδέλφους» του. Είναι 37 ετών, με καταγωγή από την πόλη Longyan, της νοτιοανατολικής επαρχίας Fujian της Κίνας.

Ο πατέρας του ήταν βιβλιοθηκάριος για μια τοπική επιστημονική ένωση και η μητέρα του νοσοκόμα. Ένα μέγαλο μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε διαβάζοντας: τα πάντα! Από μυθιστορήματα έως μουσικά περιοδικά, μια αγαπημένη συνήθεια που του εμφύσησαν οι γονείς του. Υπήρξε παιδί της καπιταλιστικής επανάστασης της Κίνας, όταν το παν ήταν οι νέες ιδέες. Ήταν η εποχή που ο Ντενγκ Ζιαοπίνγκ είχε βάλει μπρος τις μεταρρυθμίσεις του στην κινεζική οικονομία και εντελώς κατά τύχη, ο Ζανγκ γεννήθηκε σε ένα από τα σημεία στα οποία άνθισαν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments