Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν: Η ποινή για τον άνδρα που τον χαστούκισε

Εμανουέλ Μακρόν: Η ποινή για τον άνδρα που τον χαστούκισε
Εμανουέλ Μακρόν: Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το χαστούκι που έδωσε στον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ σήμερα επιβλήθηκε ποινή στον άνδρα που το έκανε.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να τρώει χαστούκι από έναν πολίτη. Ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε στο Tain, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες.

Αμέσως το βίντεο με χαστούκι έκανε το γύρο του διαδικτύου. Το γαλλικό δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση του άνδρα που χαστούκισε τον Εμάνουελ Μακρόν και έκρινε ότι θα πρέπει να επιβληθεί στον άνδρα 18 μήνες φυλάκιση, με 14 μήνες αναστολή.

Ποιος είναι ο άνδρας που τον χαστούκισε

Το βίντεο με την «επίθεση» στον γάλλο πρόεδρο έγινε γρήγορα viral και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ντάμιεν Ταρέλ, 28 ετών, οπαδός των μεσαιωνικών πολεμικών τεχνών, είχε ομολογήσει ότι χτύπησε τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νοτιοανατολική περιοχή της Γαλλίας, Ντομ, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν ήταν προμελετημένο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 28χρονος την ώρα της επίθεσης φώναζε «κάτω ο Μακρονισμός». Στο προφίλ του στο Instagram ο 28χρονος αναφέρει ότι είναι καθηγητής στην Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών της Γαλλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sputnik, η ακαδημία το αρνείται και καταδικάζει την πράξη του. Όσον αφορά στις πολιτικές του πεποιθήσεις ο 28χρονος, κρίνοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, εγγράφεται σε δεξιές σελίδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου

«Στη Δημοκρατία, υπάρχει ελευθερία έκφρασης, αντιπαραθέσεις, ελευθερία ψήφου και δημοκρατικός πλουραλισμός, που σημαίνει ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους ανθρώπους στους οποίους δίνουμε εντολή σε τακτική βάση και που ψηφίζουν τους νόμους για εσάς. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να γίνεται χρήση βίας ούτε στην ομιλία ούτε στις πράξεις. Διαφορετικά, απειλείται η ίδια η Δημοκρατία» εξήγησε.

Τέλος, ερωτηθείς αν φοβήθηκε μετά την επίθεση που δέχτηκε, απάντηση αρνητικά και συνέχισε λέγοντας «εξάλλου, συνέχισα και χαιρέτησα τους παρευρισκόμενους που ήταν δίπλα στον κύριο και έβγαλα φωτογραφίες μαζί τους. Συνέχισα και θα συνεχίσω. Τίποτα δεν θα με σταματήσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments