Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: H Πορτογαλική Προεδρία ενίσχυσε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Βαρβιτσιώτης: H Πορτογαλική Προεδρία ενίσχυσε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
Βαρβιτσιώτης: Σχετικά με την Πορτογαλική Προεδρία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών σε εκδήλωση της πρεσβείας της Πορτογαλίας.
Βαρβιτσιώτης: Σχετικά με την Πορτογαλική Προεδρία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών σε εκδήλωση της πρεσβείας της Πορτογαλίας.

Για την Πορτογαλική Προεδρία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει σχετικά με τον ρόλο της Χαμάς στην σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης. Ακόμη, ο υπουργός έχει αναφέρει σχετικά με την Τουρκία ότι οι εθνικές θέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες.

Πιο συγκεκριμένα, στον ρόλο και τα αποτελέσματα της πορτογαλικής προεδρίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε εκδήλωση της πρεσβείας της Πορτογαλίας. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Κομβική απόφαση το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού «

Με αφορμή τη λήξη της πορτογαλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από μια παρατεταμένη κρίση και απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να βρίσκει καινοτόμες λύσεις. Συνέβαλε στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και του συντονισμού».

Αναφορικά με τις πρόσφατες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες απέναντι στην πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την κομβική απόφαση για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από πρόταση του πρωθυπουργού. Αναφέρθηκε ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU) και ειδικότερα στο ελληνικό σχέδιο το οποίο έχει λάβει τα εύσημα από τους εταίρους μας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται και οι πρώτες εκταμιεύσεις.

«Άγγιξε το ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό»

Επιπλέον, επισημαίνεται πως ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ειδική μνεία στην Κοινωνική Ατζέντα της πορτογαλικής προεδρίας η οποία αποτυπώθηκε στη Διακήρυξη της Κοινωνικής Συνόδου του Πόρτο, στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η τελική διακήρυξη απεικόνιζε σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στην πορτογαλική προεδρία.

Έδωσε ακόμη έμφαση στη σημασία της έναρξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η ελληνική τελετή στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια Ελλάδας – ΕΕ, «άγγιξε το ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να σημειώσει την ιδιαίτερη συμβολή της πορτογαλίδας ομολόγου του, Ανα Πάουλα Ζακαρίας (Αna Paula Zacarias), την οποία μάλιστα, όπως είπε, θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί στην Υπουργική Σύνοδο των χωρών EUMed7, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στην Αθήνα.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments