Διεθνή

Βρετανία: Αύξηση στα κρούσματα από τη μετάλλαξη Δ

Βρετανία: Αύξηση στα κρούσματα από τη μετάλλαξη Δ
Βρετανία: «Καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα.

Η Βρετανία κατέγραψε 26.068 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 29 Ιανουαρίου, αυξάνοντας κατά 70% τον απολογισμό επτά ημερών σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο Σάββατο παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Βρετανία: Παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο οι θάνατοι

Παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων, οι αριθμοί των ημερήσιων θανάτων παραμένουν σε χαμηλά διψήφια επίπεδα. Δεκατέσσερις θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα, λιγότεροι από τους 23 που καταγράφηκαν μία ημέρα πριν.

Οι επιστήμονες έχουν πει ότι η τάση υποδεικνύει πως η ταχεία εκστρατεία εμβολιασμών αποδυνάμωσε τη σύνδεση μεταξύ των μολύνσεων και των θανάτων. Ο απολογισμός επτά ημερών για τους ανθρώπους που εισήχθησαν στο νοσοκομείο κατέγραψε αύξηση 6%, με 263 ημερήσιες εισαγωγές.

Βάσει των στοιχείων, το 84,9% των ενηλίκων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου, ενώ στο 62,4% έχουν χορηγηθεί και οι δύο.

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Ματ Χάνκολ

Ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας της Βρετανίας παραιτήθηκε όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου από την Ντάουνινγκ Στριτ. Οι αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στον Μπόρις Τζόνσον αλλά και στον ίδιο τον Ματ Χάνκοκ, εν τέλει έφεραν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του Βρετανού υπουργού Υγείας.

Η παραίτηση του Βρετανού υπ. Υγείας παραδόθηκε στα χέρια του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον μετά το ροζ σκάνδαλο που αφορούσε φωτογραφία στην οποία φιλά τη βοηθό του στο γραφείο του, στις 6 Μαΐου. Βρετανία

Το ροζ σκάνδαλο ήρθε στο φως από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.

Το πρόβλημα, προφανώς, ήταν πως η σχέση αυτή ήταν εξωσυζυγική και για τους δυο ενώ συνοδεύτηκε και με κάποιες φωτογραφίες των «πρωταγωνιστών». Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, για τους Βρετανούς δεν ήταν μόνο το παράνομο της σχέσης. Οι φωτογραφίες του Χάνκοκ με την Κολαντάντζελο να είναι αγκαλιασμένοι και να φιλιούνται, είχαν τραβηχτεί πριν από την άρση των μέτρων.

Αμφότεροι, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό κι αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα και να δώσει τροφή στα media για αυστηρότατη κριτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments