Τεχνολογία

Facebook: Διαφημίσεις μέσω Instagram για να επιστρέψουν οι χρήστες του

Facebook: Διαφημίσεις μέσω Instagram για να επιστρέψουν οι χρήστες του
Facebook: Η εταιρεία αναζητά τρόπους για να επαναφέρει τους χρήστες στη βάση τους.

Όταν το Facebook έπαιρνε την απόφαση να εξαγοράσει το Instagram πληρώνοντας $1 δισεκατομμύριο το 2012, πιθανότατα δεν θα περίμενε πως θα έφτανε ο καιρός που θα στρεφόταν στο “παιδί” για να στηρίξει το κοινωνικό δίκτυό του.

Η εταιρεία ψάχνει τρόπους να επαναφέρει τους χρήστες στη βάση τους

Έχει παρατηρηθεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι μπορεί να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας. Facebook

Σύμφωνα με το wifinews, η εταιρεία αναζητά τρόπους για να επαναφέρει τους χρήστες στη βάση τους, κατά καιρούς δανειζόμενη λειτουργίες του Instagram, όπως είναι τα stories, ενώ τελευταία άρχισε να εμφανίζει banner μέσα στο Instagram που ενημερώνει τους χρήστες πως υπάρχουν κάποιες αποκλειστικές λειτουργίες μόνο στο Facebook.

Εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε ότι «Δοκιμάζουμε νέους τρόπους για να υπενθυμίσουμε στους χρήστες του Instagram που έχουν συνδεδεμένους τους λογαριασμούς τους με το Facebook, ότι υπάρχουν αποκλειστικές λειτουργίες στο κοινωνικό δίκτυο όπως η αναζήτηση εργασίας, το Facebook Dating, η δυνατότητα αγοραπωλησιών και φυσικά η εμφάνιση ειδήσεων.»

Έγινε εταιρεία 1 τρισεκατομμυρίου

Το Facebook μόλις άγγιξε την αξία του $1 τρισεκατομμυρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο social media κολοσσός είναι η πέμπτη εταιρία των ΗΠΑ που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τις Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet.

Η μετοχή του Facebook έκλεισε στα $355.64, σημειώνοντας 4.2% αύξηση μετά από μία ευνοϊκή δικαστική απόφαση σχετικά με κατηγορίες περί μονοπωλίου. Σχεδόν όλα τα έσοδα του Facebook προέρχονται από τις προσωποποιημένες διαφημίσεις που προβάλλονται στους χρήστες Facebook και Instagram. Η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο το Μάιο του 2012 με αξία $104 δισεκατομμυρίων. Facebook

Η εταιρία υπέστη μεγάλες απώλειες της τάξης του 19% το 2018 εν μέσω σκανδάλων για data leaks, fake news και περισσότερο από όλα αυτό της Cambridge Analytica. Παρά τα σκάνδαλα όμως έχει αποδείξει πως μπορεί να βγαίνει αλώβητο, αυξάνοντας τη βάση χρηστών του σταθερά, καθώς και τα έσοδά του.

Σημειωτέον ότι η τιμή της μετοχής του Facebook έχει ανέβει 90% από τις 27 Ιουλίου 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments