Οικονομία

Κομισιόν: Ενέκρινε ενίσχυση 110 εκατ. ευρώ για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Κομισιόν: Ενέκρινε ενίσχυση 110 εκατ. ευρώ για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Κομισιόν: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για ενίσχυση ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για τις ζημιές που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για ενίσχυση ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για τις ζημιές που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις 110 εκατομμύρια ευρώ τoυ χειριστή του Διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, για τη ζημιά που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του κορονoϊού και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που η Ελλάδα και άλλες χώρες έπρεπε να εφαρμόσουν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Τι επιτρέπει το μέτρο αυτό

Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποζημιώσει έτσι τον αερομεταφορέα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 23 Μαρτίου και 30 Ιουνίου 2020. Η παραπάνω ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης και ακύρωσης των τελών παραχώρησης.

Που βασίστηκε η απόφαση της Κομισιόν

Η απόφαση της Κομισιόν βασίστηκε στο άρθρο 107 παράγραφος 2 στοιχείο β’ της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να εγκρίνει μέτρα κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται από τα κράτη μέλη για την αποζημίωση εταιρειών για τη ζημία που προκαλείται άμεσα από έκτακτα συμβάντα, όπως ως το ξέσπασμα της COVID19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments