Ελλάδα

Διακοπές ρεύματος: Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Διακοπές ρεύματος: Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Διακοπές ρεύματος: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί  η Βαρυμπόμπη και οι Αδάμες, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες. Ακόμη, σοβαρά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην ηλεκτροδότηση σεπολλές περιοχές της Αθήνας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει στη Βαρυμπόμπη.

Συγκεκριμένα, από τις 18:30 βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, για τις επιπτώσεις της μεγάλης πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο τα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν.

Που υπάρχει διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, αλλά και το κύκλωμα 150 kVΆγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει έτσι το Νέο Ψυχικό, το Χαλάνδρι, το Καματερό, η Νέα Ερυθραία και η Μεταμόρφωση, ενώ διαταραχές στην τάση παρατηρούνται σε πολλές ακόμη περιοχές.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών αναμένεται να προχωρήσει στις 21:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η ενημέρωση θα γίνει από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής. svg%3E

To μήνυμα Μητσοτάκη από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments