Πολιτική

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Ρίχνεται στη μάχη ο στρατός – Οι ανακοινώσεις

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Ρίχνεται στη μάχη ο στρατός – Οι ανακοινώσεις
Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών αποφασίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναβαθμίζεται το σχέδιο «Δευκαλίων».

Η περαιτέρω ενεργή συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας, με τα πιο σοβαρά, πύρινα μέτωπα, αυτή τη στιγμή να είναι στη Βόρεια Εύβοια και την Αρχαία Ολυμπία που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εκκενώσεις χωριών και αναζωπυρώσεις. Αναβαθμίζεται το σχέδιο «Δευκαλίων».

Ο στρατός θα συνδράμει στην επιτήρηση των περιοχών υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια από αέρος με όλα τα διαθέσιμα μέσα και από ξηράς με εκτεταμένες περιπολίες.

Όπως τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα όπως και τώρα». Στο πεδίο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών περιλαμβάνονται τα συγκεκριμένα:

  • Επιτήρηση από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα
  • Και συνεχείς περιπολίες τμημάτων σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία

Περιπολίες από αεροσκάφη και drones

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνονται περιπολίες από ξηράς και από αέρος με επανδρωμένα και μη μέσα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επεσήμανε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση και κατάσβεση πυρκαγιών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνδρομή των Ε.Δ. των εν εξελίξει πυρκαγιών τα τελευταία 24ωρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments