Διεθνή

Φωτιές: Ο πλανήτης στο «κόκκινο»

Φωτιές: Ο πλανήτης στο «κόκκινο»
Φωτιές: Ο πλανήτης στο «κόκκινο» - Η απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο.
Φωτιές σε όλο τον πλανήτη. Οι πυρκαγιές στην χώρα μας είναι ανεξέλεγκτες αλλά η NASA με μια  εικόνα από την υπηρεσίας FIRMS (Fire Information for Resource Management System), μας δείχνει και μας σοκάρει με τα φλεγόμενα μέτωπα σε όλο τον πλανήτη.

Στη ψηφιακή πλατφόρμα της NASA, μπορεί κανείς να δει, σε ζωντανό χρόνο, όλα τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στον κόσμο.

ΦΩΤΙΕΣ

Φωτιές: Τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη

Αυτή τη στιγμή, η Αφρική έχει τη θλιβερή πρωτιά, με μεγάλα τμήματα στο νότιο κομμάτι της, καθώς και της παρακείμενης Μαδαγασκάρης, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυρκαγιές μαίνονται και σε Βόρεια και Νότια Αμερική, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και στα ανατολικά της Ρωσίας.

Τα κόκκινα σημάδια στον παγκόσμιο χάρτη παραπέμπουν στις χιλιάδες εστίες φωτιάς που έχουν ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο και καταδεικνύουν τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

KALIFORNIA

Φωτιές: Καλιφόρνια

Κάπου 2.000 κάτοικοι της Καλιφόρνιας κλήθηκαν χθες Τετάρτη να απομακρυνθούν «αμέσως» από τα σπίτια τους, καθώς τα πλησιάζει απειλητικά η πυρκαγιά που οι αρχές βάπτισαν Ντίξι, η μεγαλύτερη στην Καλιφόρνια φέτος, που ενισχύθηκε από σφοδρούς ανέμους.

«Αν παραμείνατε, πρέπει να απομακρυνθείτε προς τα ανατολικά, αμέσως», τόνισε μέσω Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλούμας, γράφοντας τη λέξη «αμέσως» με κεφαλαία για έμφαση, απευθυνόμενο στους κατοίκους των κοινοτήτων Γκρίνβιλ και Τσέστερ.

«Αν δεν μπορέσετε να απομακρυνθείτε καταφύγετε στο γήπεδο μπέιζμπολ του γυμνασίου της Τσέστερ», πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά Ντίξι μαίνεται σε δάση της βόρειας Καλιφόρνιας από τα μέσα Ιουλίου· ειδικοί τη θεωρούν άμεση συνέπεια της κλιματικής κρίσης, που προκαλεί καύσωνες και ξηρασία σε όλο τον κόσμο, ειδικά στη βόρεια Αμερική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments