Τεχνολογία

Αυτοκίνητο που πληρώνει: Πως τα αμάξια μετατρέπονται σε ψηφιακά πορτοφόλια

Αυτοκίνητο που πληρώνει: Πως τα αμάξια μετατρέπονται σε ψηφιακά πορτοφόλια
Αυτοκίνητο που πληρώνει: Δείτε παρακάτω πως το αγαπημένο σας αυτοκίνητο θα μπορεί πολύ σύντομα να σας «εξυπηρετεί στις οικονομικές συναλλαγές σας.

Η Blackberry αναπτύσσει τα τελευταία έτη μια νέα υπηρεσία in-car πληρωμών για τα αυτοκίνητα που είναι διαρκώς συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, η οποία θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο σας να «πληρώνει». Δείτε παρακάτω πως το αυτοκίνητό σας θα πραγματοποιεί ορισμένες πληρωμές, σαν ψηφιακό πορτοφόλι.

Αυτοκίνητο που πληρώνει: Η Blackberry στην πρωτοπορία

Πριν κυριαρχήσουν στην αγορά των smartphone η Apple και η Google, οι συσκευές της Blackberry ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στους επιχειρηματίες.

Με την αποχώρησή της από την συγκεκριμένη αγορά, η Blackberry αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη λογισμικού για ασφαλείς επικοινωνίες και συναλλαγές, καθώς και την δημιουργία λειτουργικών συστημάτων. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, η πλατφόρμα QNX της Blackberry δίνει ζωή στο νέο σύστημα πολυμέσων Pivi Pro της Jaguar-Land Rover και πλέον το τοποθετεί σε όλα της τα μοντέλα.

Αυτοκίνητο που πληρώνει

Το νέο σύστημα αναπτύσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Blackberry και της Car IQ με σκοπό την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών, χωρίς να απαιτείται από τον οδηγό να έχει μαζί του κάρτα συναλλαγών. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό IVY της Blackberry και την τεχνολογία αναγνώρισης και ελέγχου ταυτότητας της Car IQ, το σύστημα δημιουργεί ένα ψηφιακό αποτύπωμα του αυτοκίνητου.

Κάθε αυτοκίνητο θα έχει το δικό του ψηφιακό πορτοφόλι και θα χρησιμοποιεί το Car IQ για να συνδέεται με ασφάλεια στο δίκτυο πληρωμών μιας τράπεζας, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μπορεί να πληρώσει ανέπαφα για καύσιμα, διόδια, στάθμευση, ασφάλιση και περιοδική συντήρηση. Αυτοκίνητο που πληρώνει

Οι νέες υπηρεσίες και δυνατότητες που εξελίσσει η Blackberry θυμίζουν αυτές που έχει το Marketplace της General Motors και το Uconnect Market της Stellantis για την ανέπαφη πληρωμή καυσίμων και άλλων υπηρεσιών, με την Blackberry όμως να μην έχει ανακοινώσει ποιες εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν το προηγμένο της λογισμικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments