Διεθνή

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ρουκέτα έπεσε σε σπίτι – Νεκροί και τραυματίες

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ρουκέτα έπεσε σε σπίτι – Νεκροί και τραυματίες
Έκρηξη στην Καμπούλ: Η νέα έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προκλήθηκε όταν ρουκέτα έπληξε μία κατοικία. Νεκροί και τραυματίες από το περιστατικό.

Μία ρουκέτα έπληξε ένα σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο στην Καμπούλ, σημειώνουν οι πρώτες αναφορές σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα. Πληροφορίες για θύματα και τραυματίες.

Έκρηξη στην Καμπούλ: Τι αναφέρουν τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πηγές από την περιοχή

Σύμφωνα με το 1TV, ένα παιδί έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Όπως σημείωσε ο Αφγανός διοικητής αστυνομίας στην Καμπούλ και μεταδίδει το Al Jazeera, υπάρχει ένα νεκρό παιδί μετά την επίθεση. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το Independent.

Από την άλλη, το AsvakaNews τονίζει ότι υπάρχουν δύο νεκροί (μία γυναίκα και ένα παιδί) και τρεις τραυματίες. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Sputnik.

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν καπνούς, από το σημείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, μόλις λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS-Κ στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, που κόστισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους.

Έπειτα από την επίθεση του παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είχε προειδοποιήσει ότι είναι «πολύ πιθανή» μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Έκρηξη στην Καμπούλ: Οι ΗΠΑ περίμεναν την επίθεση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί στην Καμπούλ εντός 24-36 ωρών. Επίσης διαμήνυσε ότι το ανταποδοτικό πλήγμα με drone κατά το οποίο σκοτώθηκαν δύο τζιχαντιστές της ISIS, «δεν θα είναι το τελευταίο».

Την ίδια ώρα σε ύψιστο επίπεδο, εξάλλου, παραμένει ο συναγερμός στις υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων από το Ισλαμικό Κράτος στην Καμπούλ, τη στιγμή που πλησιάζει η προθεσμία της 31ης Αυγούστου για ολοκλήρωση και των αμερικανικών επιχειρήσεων απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν και ενώ οι Βρετανοί παραδέχτηκαν ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν από τη χώρα όσους ήθελαν.

Αφγανοί πολιορκούν ξενοδοχείο που διαμένουν διπλωμάτες για να παραλάβουν έγγραφα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες ότι περίπου 350 Αμερικανοί περιμένουν ακόμη στο τελικό στάδιο εκκένωσης από το Αφγανιστάν.

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε», ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, ενώ πέφτει η αυλαία για τον πλέον μακροχρόνιο και για τις ΗΠΑ πόλεμο, με προθεσμία απομάκρυνσης ως τις 31 Αυγούστου από το Αφγανιστάν.

Απεγνωσμένοι Αφγανοί πολίτες πολιορκούν ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν διπλωμάτες για να παραλάβουν τα απαιτούμενα έγγραφα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments